Lurer du på hva du skal lage til 17. mai? Her er 17. mai kaken hele familien kan spise. Det er rett og slett en superenkel banankake som passer ekstra godt til de minste.
Oppskrift
Kan gis fra 10 måneder
Allergener: melk, egg, gluten
Gir 1 kake
Ingredienser kaken
- 3 store eller 4 små godt modne bananer
- 100 gram smeltet smør
- 1/2 dl kokosmelk eller kremfløte
- 3 egg
- 4 dl speltmel (eller annen type mel du vil bruke)
- 1 ts bakepulver
- 1 ts ekte vanilje (kan sløyfes)
Ingredienser pynt
- 1 boks kremfløte eller kokosmelk. Hvis du bruker kokosmelk er viktig å kjøpe den hermetiserte kokosmelka og kun bruke den faste delen når den har fått stå i kjøleskapet litt.
- 1 kurv jordbær
- blåbær
Sånn gjør du
Mos bananene godt med en gaffel og bland inn eggene. Smelt smøret på svakeste varme og bland det sammen med bananene og fløten. Så tilsetter du speltmel, bakepulver og vanilje og røres sammen til en jevn røre. Smak på røra før du heller den i en smurt kakeform. Det kan hende de voksne trenger en søtere kake og da kan du tilsette flere bananer eller annen søtning du måtte ønske. Bruk en rund kakeform og stek på 175 grader i ca 50 minutter midt i ovnen.
Hvis du vil ha denne søtere kan du bruke 2 bananer og 3 ss honning. Husk at barn under 1 år ikke må få honning, og at anbefalingen sier at man bør vente til de er 2 år fordi det er veldig søtt.
Hvis du vil kan du dele kaka i to så du får to like kakebunner. Pisk krem av kremfløte eller kokosmelk og tilsett søtning om du vil. Legg kremlaget mellom de 2 kakebunnene.
Men du kan jo også bare lage favorittkaka og pynte med det norske flagget og vips så har du 17. mai kaka klar.
Prøv ut disse sjokolademuffinsene og pimp de opp som vi har gjort under til 17.mai feiringen.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.