17.mai som du kan slenge sammen på 1-2-3, og den trenger heller ikke spesielt lang steketid. Gjør det enkelt og pynt med bær som på denne ostekaken eller ta deg tiden til å lage det norske flagget til selveste nasjonaldagen.
Oppskrifter på SUNNERE IS til barna
22 oppskrifter på naturlig søte iskremer, 14 deilige smoothier, iskaffe og hjemmelaget granola - i forhåndssalg nå!
Oppskrift
Passer fra 10 mnd
Gir 1 kake i 24 cm kakeform
Allergener: egg, melk, gluten
Ingredienser bunn
10 store dadler uten stein
100 gram usaltet smør
3 egg
4 dl siktet speltmel
2 ts bakepulver
Ingredienser topping
1 kurv friske jordbær
1 kurv blåbær
3 dl kremfløte
Sånn gjør du
Ha dadlene i en kjøkkenmaskin med s-blad og kjør til puré. Hvis dadlene er harde kan du legge de i varmt vann i en bolle først, til de blir bløte.
Smelt smøret og bland inn sammen med dadlene. Pisk inn eggene, deretter mel og bakepulver.
Bland godt. Smør en 24 cm kakeform og hell røren i formen. Du kan også bruke bakepapir.
Stekes midt i ovnen på 180 grader varmluft i 15-20 minutter.
Avkjøl kaken før du pynter den med krem og bær.
Pisk krem til fløte og bruk en pose, klipp et lite hull i enden. Du kan også legge krem på hele kaken først da med en slikkepott. Start med kremen, legg blåbær i midten og kutt jordbær.
Her finner du oppskrift på 17. mai is.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.