Denne oppskriften er superenkel og smaker nydelig.
Oppskrift
Passer fra 2 år (her kan du lese mer om denne anbefalingen)
Gir 15-20 stykker
Allergener: nøtter, melk
Ingredienser
200 gram mørk sjokolade, 70%
Fyll
100 gram crunchy peanøttsmør
50 gram smør
Søtning om ønskelig, f eks en moden banan eller 1 ss lønnesirup
1 klype salt
Slik gjør du
Sett formene du skal bruke i fryser så de er ordentlig kalde. Smelt mørk sjokolade på svak varme i en kjele eller i et vannbad, og avkjøl så den ikke er for varm. Hell noe av sjokoladen i former og pass på så du får sjokolade rundt og opp på kanten så du lager en liten kopp du kan fylle peanøttmassen med. Sett i fryseren i 10 minutter mens du blander fyllet.
Bland peanøttsmør, smør og salt i en kjele og varm opp på svakeste varme. Vil du bruke søtning kan du for eksempel mose inn en halv banan, bruke en ss honning/lønnesirup eller annen søtning.
Rør sammen og ha i små former. Hell deretter resten av sjokoladen på toppen som et lokk.
Settes i fryseren før de nytes. Bør oppbevares kaldt, gjerne i kjøleskap.
Her finner du oppskrift på varmende gullmelk.
Her finner du Bare Bra Barnemat sin e-bok “påskesnop”, proppfull av sunnere godis til påsken.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.