Frokostvafler - passer til hele familien
Frokostvafler som passer fra babyen er 6 måneder

Frokostvafler – passer til hele familien

Frokostvafler er næringsrike og barna kan syntes det er superstas å få servert vafler til frokost!

Disse kan du også lage opp og sende med i matboksen eller ta med på tur.

Vi har skrevet at vaflene passer fra 10 måneder og det er fordi oppskriften inneholder melk. Det anbefales å vente med melk og meieriprodukter (unntatt smør) til barna er 10 måneder for at ikke dette skal ta opp for mye av plassen i kostholdet og fortrenge annen jernrik mat. Når det er sagt er det ikke farlig for barna å smake en bit av en vaffel med melk før 10 måneder, det handler om mengde.

Oppskrift

Passer fra 10 måneder

Gir 6-8 vafler

Allergener: egg, evt gluten

Vil du lage de uten egg kan du bruke 2 ss chiafrø og 6 ss vann istedet. 

Ingredienser

2 bananer

2 egg

2 dl havremel eller speltmel

2 dl valgfri melk

1 ts bakepulver

1 ts ceylonkanel

1 ts kardemomme

Forslag til topping: usukret eplemos, jordbær, blåbær, peanøttsmør, rømme (10 måneder), honning (fra 1 år)

 

Frokostvafler som passer fra babyen er 6 måneder

Slik gjør du

Ha bananene i en bolle og mos godt med en gaffel. Visp inn eggene med gaffelen og tilsett mel, melk, bakepulver og krydderet.

Stek i et vaffeljern.

Vil du ha i ekstra grønnsaker? Bruk et rivjern og rasp 2 gulrøtter i vaffelrøra før du steker opp vaflene.

 

Her får du oppskriften på monsteris.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

2 kommentarer
Martha Gieselmann Alver sier 16. januar 2021

Disse er superpopulære hos 1-åringen vår! Jeg frøs ned vaffelhjertene slik at det var lett å ta opp ett og ett. Nå er det tomt i fryseren, så må lage ny batch 🙂

Svare
Anette M sier 26. januar 2024

Hei. Er det greit å lage denne røra kvelden før og la den stå i kjøleskap over natta? For så å steke morgenen etter 🙂 Takk på forhånd for svar

Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.