Denne snickerskaken er rå, og det vil si at du kun blander ingrediensene – denne skal ikke stekes. Den er veldig enkel å lage selv om den skal i tre lag. Det eneste du trenger er en god kjøkkenmaskin for kverner nøtter og dadler.
Oppskrift
Passer fra 2 år (her kan du lese mer om denne anbefalingen)
Gir en kake i rund form på ca 20 cm
Allergener: nøtter, peanøtter
Husk at honning ikke må gis til barn under 12 måneder
Ingredienser
Base
- 4 dl mandler eller cashewnøtter
- 20 små dadler (200 gram) uten stein
- 3 ss kakao
- 1 ss honning
Mellomlag
- 4 dl cashewnøtter (bløtlegges 2-5 timer)
- 4 ss peanøttsmør
- 4 ss honning
Topplag
- 20 små dadler uten stein
- 1 dl havremelk (eller annen melk du bruker)
- 4 ss peanøttsmør
- 1 klype salt
Pynt: mørk sjokolade og peanøtter
Sånn gjør du
Finn frem en kjøkkenmaskin for å lage basen. Ha i nøtter, dadler, kakao og honning. Kjør til en jevn konsistens. Dekk en bakepapirkledd rundt form (20 cm passer fint) og spre bunnen ut med en slikkepott.
Jeg brukte en blender til å lage mellomlaget. Ha i bløtlagte cashewnøtter, peanøttsmør og honning. Bland godt til en jevn og kremet konsistens og ha over bunnen. Sett kaldt mens du lager det øverste laget.
For å lage det øverste laget har du dadler, havremelk, peanøttsmør og salt i en kjøkkenmaskin og kjører til alt er godt blandet.
Til slutt topper du kaken med grovhakket mørk sjokolade og peanøtter.
Oppbevares kaldt og kan gjerne fryses.
Her finner du oppskrift på en helt rå kake med mango og gurkemeie.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.