Søtpotetrundstykkene er næringsrike og smakfulle og kan nytes både av barn og voksne. Barna liker godt den oransje fargen rundstykkene får!
Disse er bakt med Bare Bra Barnemats spiret mel. Når kornet spires øker biotilgjengeligheten av næringsstoffene, og mineraler som jern blir lettere for kroppen å ta opp. Spireprosessen gjør også at melet blir mer magevennlig og lettere å fordøye, noe som er spesielt viktig for de minste barna. Du kan bestille spiret mel i nettbutikken vår her.
I denne oppskriften kan du bruke enten spiret bakemiks eller spiret brødmiks. Bakemiksen er laget av 2/3 siktet speltmel og gir et finere resultat, mens brødmiksen er laget av 100% sammalt spelt mel og gir et grovere resultat.
Oppskrift
Disse kan serveres fra 6 måneder
Gir 6 rundstykker
Allergi: gluten og egg
Ingredienser
- 1 middels søtpotet
- 100 g kokosyoghurt
- 2 egg
- 200 g spiret bakemiks eller spiret brødmiks(eller vanlig speltmel)
- 1 ts salt
- 1 ts ceylon kanel
- 1,5 ts bakepulver
Slik gjør du
Sett ovnen på 170 grader. Skrell og del søtpotene i biter/staver og ha de på et brett og stek i ovnene til de er gjennomstekt og myke. Bruk en gaffel og sjekk – er de myke er de ferdige.
Sett ovnen opp til 200 grader.
Begynn med å mikse søtpotet, yoghurt og egg til mos. Ta så oppi tørrvarene.
Bland alt ved å bruke kjøkkenmaskin med kniv (evt blender/stavmikser) til tykk røre/deig. Skal se ut som en veldig tykk grøt.
Legg klatter på bakepapirkledd stekebrett. Vi brukte en is skje/muffins skje og klattet ut 6 stk. Bruk eventuelt 2 spiseskjeer og lag «klatter» med. Ha havregryn på topp som pynt om du ønsker. Stek midt i ovnen på 10 – 15 minutter.
Tips! Bruk annen yoghurt hvis du vil. Bruk gjerne havremel eller en blanding av spelt og havre.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.