Har du lyst på næringsrike og mettende hamburgerbrød? Det er få sunne hamburgerebrød å få kjøpt i butikken, så her får du vår oppskrift på et bedre alternativ.
Nå er det straks sommer og mange putter burgere på grillen. Disse kan du naturligvis bruke både til fiskeburger, kjøttburger og vegetarburger.
Her finner du våre tips når du skal grille, og flere gode oppskrifter å teste i sommer.
Disse burgerbrødene er bakt med Bare Bra Barnemats spiret mel. Når kornet spires øker biotilgjengeligheten av næringsstoffene, og mineraler som jern blir lettere for kroppen å ta opp. Spireprosessen gjør også at melet blir mer magevennlig og lettere å fordøye, noe som er spesielt viktig for de minste barna. Du kan bestille spiret mel i nettbutikken vår her.
Har du ikke spiret mel kan du også lage disse med vanlig speltmel.
Oppskrift
Gir 12 burgerbrød
Allergener: gluten, egg, melk
Passer fra 12 måneder
Ingredienser
600 g spiret bakemiks fra Bare Bra Barnemat
2 ss kokosblomstsukker
1 ts tørrgjær
1 klype himalaya salt
3,5 dl valgfri melk (jeg brukte havre og mandel)
1 egg
140 g mykt/romtemperert smør i terninger
1 egg og 2-3 ss valgfri melk (visp sammen) til å pensle brødene med
Sesamfrø til å strø på toppen
Slik gjør du
Bland først sammen det tørre og elt det sammen med de våte ingrediensene. Vent med smøret. Elt i ca 5 min før du tar i smøret og elter det godt inntil smidig deig, 10-15 min.
Sett deigen til heving til den når dobbel størrelse. Min hevet ca 4 timer. Bruk mer gjær om du vil ha kortere hevetid.
Velt deigen på benken og rull 12 burger brød. Trykk dem ganske flate på stekebrettet. Pensle med eggeblandingen på toppen og strø på sesamfrø.
Sett ovnen på 225 grader varmluft og etterhev burgerbrødene til ovnen er varm.
Stek i 10-15 min til de er gylne og gir en hul lyd når du knakker på de med en negl.
Avkjøl og nyt med favorittburger og fyll!
Her finner du oppskrift på en kjempegod gresskarburger.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.