Saftige, myke kanelknuter må være noe av det beste som finnes? Disse passer det både å lage sammen med barna i helgen, ha med på tur i skogen eller å servere i bursdag.
Kanelknutene er bakt med Bare Bra Barnemats spiret speltmel. Når kornet spires øker biotilgjengeligheten av næringsstoffene, og mineraler som jern blir lettere for kroppen å ta opp. Spireprosessen gjør også at melet blir mer magevennlig og lettere å fordøye, noe som er spesielt viktig for de minste barna. Du kan bestille spiret mel i nettbutikken vår her.
Hvis du ikke har spiret speltmel kan du bruke vanlig speltmel.
Oppskrift
Gir ca 32 små kanelboller / det fylte to stekebrett
Allergener: egg, melk, gluten
Passer fra 2 år (her kan du lese mer om denne anbefalingen)
Ingredienser deig
1 kg Bare Bra Barnemat spiret bakemiks
50 g kokosblomstsukker
1 egg + 1 egg til pensling
100 g smør
4 dl melk (kumelk eller plantedrikk)
1/2 pakke tørrgjær (ca 7 g)
Ingredienser fyll
100 g smør
50 – 75 g kokosblomstsukker (strø litt mer på deigen hvis du vil ha den søtere)
1 ss ceylonkanel
1 ts kardemomme
Slik gjør du
Smelt smøret og ha i melken. Det skal være ca 37 grader. Visp inn et egg.
Ha mel, sukker og gjær i en bakebolle og hell i væsken.
Elt i en kjøkkenmaskin i ca 10 minutter til det har blandet seg godt sammen.
Dekk til bollen, og la den heve til dobbel størrelse (ca 3 – 4 timer).
Bland sammen fyllet.
Ha deigen på bordet og kjevle den utover til en rektangulær form. Nå smører du fyllet utover.
Deretter bretter du inn et lag (ca 1/3) av deigen fra hver side over midten så det blir 3 lag med deig oppå hverandre, og kjevler den flat. Nå skjærer du 2 – 3 cm brede strimler av deigen bortover hele, som du først skal tviste og deretter knyte knuter av.
Legg de på et bakepapirkledd stekebrett (du trenger 2 eller 3 stekebrett avhenging av hvor store du lager de). Pensle med ett egg, og stek i forvarmet ovn på 200 grader i ca 15 minutter. La de avkjøle seg på rist.
Kanelknutene nytes varme og myke, men kan også fint fryses.
Hvis du har lyst på vanlige boller finner du oppskrift på det her.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.