Cashewkuler med dadler passer fra ca 8 måneder på grunn av den litt seige konsistensen. Oppskriften finner du også i boken «Bare bra barnemat – En komplett guide gjennom barnematjungelen». Du kan klikke hjem boken fra nettbutikken her.
Cashewkulene kan også brukes som pålegg, tilsett da en eller to spiseskjeer kokosolje for å få det smøremykt.
Oppskrift
Passer fra 8 mnd (ingrediensene kan spises fra 6 mnd, men konsistensen passer bedre til litt eldre barn)
Gir ca 16 kuler
Allergener: nøtter
Ingredienser
200 gram usaltede cashewnøtter
140 gram eller ca 12 store medjool dadler (eller ca 20 små) uten stein
1 ss kakaopulver
1 ts ekte vaniljepulver
Litt salt og lakrispulver er også veldig godt i kulene (bare til voksne)
Sånn gjør du
Kjør cashewnøtter i en kjøkkenmaskin sammen med 1 ss kakaopulver.
Pass på at du har en god kjøkkenmaskin som kan kverne nøtter til nøttesmør.
Ta ut cashewnøttene og tilsett dadler uten stein sammen med smeltet kokosolje (om du skal bruke det til pålegg).
Kjør til du har en fin daddelpuré.
Ha cashewsmøret tilbake i kjøkkenmaskinen og tilsett vaniljepulver, og bland alt godt sammen.
Form og rull kuler i passe størrelse eller ha i en krukke og bruk som «sjokolade» pålegg.
Like greit å lage dobbel porsjon med en gang, disse får fort bein å gå på!
Etter tips fra Thea i Bare Bra Barnemat kan du tilsette spiret bokhvete, det gjør at de myke kulene får en skikkelig god crunch.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.