Denne knall rosa hummusen passer fra 12 måneder fordi den er tilsatt rødbete. Rødbete bidrar med spennende smak, og masse nyttige antioksidanter. Det ser man av den kraftige fargen! Men, den inneholder også en del nitrat, noe som gjør at den ikke anbefales til barn under 12 måneder.
Hummusen kan brukes som pålegg eller som dipp til grønnsaker. Denne oppskriften finner du også i boken vår «Bare Bra Barnemat Oppskrifter».
Det er naturligvis også mulig å lage den uten rødbete, hvis du vil ha den naturell!
Oppskrift
Passer fra 12 måneder
Gir et glass på ca 300 gram
Allergener: sesamfrø (tahini)
Ingredienser
200 gram ferdig kokte kikerter uten lake
1 hel kokt rødbete (kan sløyfes hvis du ikke vil ha hummusen rosa)
1 fedd hvitløk
1 ss tahini (moste sesamfrø)
Saften fra en sitronbåt
1/2 dl kaldpresset olivenolje
Salt og pepper
Slik gjør du
Hell av laken på kikertene, skyll de i vann, og ha dem i en bolle. Tilsett de andre ingrediensene, og bruk en stavmikser eller kjøkkenmaskin for å blande alt godt sammen til en smørbar purè. ha det over i et glass med lokk og oppbevar i kjøleskap. Det er holdbart i ca 2 – 5 dager.
Her finner du oppskrift på andre næringsrike pålegg: solsikkepatè, bønnepaté, og grønn pesto.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.