Dette er et jernrikt brød som kan du servere fra babyen din er 6 måneder. Det er saftig og smakfullt. Det inneholder både sesamfrø og chiafrø som er gode kilder til jern. Bruk gjerne de mørkere sesamfrøene med skall, de inneholder nemlig mer jern enn de lysere som er avskallet.
Oppskrift
Passer fra 6 måneder
Gir 2 brød i former på ca 26 x 10 x 6,5 cm
Allergener: gluten, sesamfrø
Ingredienser
6 dl sammalt speltmel
5 dl siktet speltmel
1 dl sesamfrø med skall
2 dl havregryn
1 dl chiafrø
1 ts tørrgjær eller 2 – 3 ss surdeigsstarter
8 dl vann
Slik gjør du
Bland de tørre ingrediensene sammen før du heller i vannet. Hvis du bruker surdeigsstarter kan du blande denne i vannet. Elt raskt sammen til en jevn deig, og fordel røren i to brødformer som du enten har smurt eller bruker bakepapir i. Når du hever i formen får du rundere og mindre skarpe kanter på brødet. La deigen stå på kjøkkenbenken over natten (8 – 12 timer).
Stek brødene på 200 grader over og undervarme, nederste rille i ca 1 time.
PS: skjær opp skiver av brødet når det er ferdig stekt og frys det ned.
Her finner du tips til pålegg du kan servere på skiva.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.