Superenkle matmuffins som passer til alle måltider, og som er veldig smarte å ta med på tur! Dette er også fin mat for barna når de skal øve på å spise selv.
I denne oppskriften har vi brukt kokoskrem. Det er den tykke delen av en boks med kokosmelk. Den andre delen av kokosmelken er kokosvannet. Noen bokser med kokosmelk er tilsatt konsistensmidler som gjør at kokosmelken ikke skiller seg. De uten er for eksempel Helios, Biona eller Manna sine. Det er også mulig å kjøpe ren kokoskrem. Hvis du ikke får tak i dette bruker du bare «vanlig» helfet kokoskrem.
Oppskrift
Gir ca 10 muffins
Passer fra 6 mnd
Allergener: egg
Ingredienser
- 4 øko-egg
- 6 ss havremel
- 1 ts bakepulver
- 3 skiver kokt skinke (vi anbefaler Kolonihagen sin økologiske)
- 1/4 finhakket paprika
- Kokoskremen fra en 250 ml kokosmelkboks (sil den gjennom en sil om den ikke allerede er skilt)
- En klype oregano
- Smør til å smøre formen
Slik gjør du
Pisk sammen egg, havremel og bakepulver.
Sil kokosmelk fra kokoskrem og bland inn i røra. Når du skal bruke den faste delen av en kokosmelk fungerer det best med kokosmelken som er på metallboks. Restene kan du fryse eller bruke i smoothie (ikke kast det!).
Ha i resten av ingrediensene minus skinke og bland godt.
Smør alle formene godt med smeltet smør.
Kutt opp skinkeskiver i terninger, og fordel i 10 former.
Finhakk paprika og fordel i 10 former.
Hell røra over skinke og paprika.
Stekes midt i ovnen i ca 12 minutter på 200 grader.
Ønsker du å lage glutenfrie muffins finner du oppskrift her.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.