Matmuffins - supert til nisteboksen. Passer fra ca 8 måneder.

Matmuffins som er supert til matboksen – passer fra 6 måneder

Superenkle matmuffins som passer til alle måltider, og som er veldig smarte å ta med på tur! Dette er også fin mat for barna når de skal øve på å spise selv.

I denne oppskriften har vi brukt kokoskrem. Det er den tykke delen av en boks med kokosmelk. Den andre delen av kokosmelken er kokosvannet. Noen bokser med kokosmelk er tilsatt konsistensmidler som gjør at kokosmelken ikke skiller seg. De uten er for eksempel Helios, Biona eller Manna sine. Det er også mulig å kjøpe ren kokoskrem. Hvis du ikke får tak i dette bruker du bare «vanlig» helfet kokoskrem.

Oppskrift

Gir ca 10 muffins

Passer fra 6 mnd

Allergener: egg

Ingredienser

  • 4 øko-egg
  • 6 ss havremel
  • 1 ts bakepulver
  • 3 skiver kokt skinke (vi anbefaler Kolonihagen sin økologiske)
  • 1/4 finhakket paprika
  • Kokoskremen fra en 250 ml kokosmelkboks (sil den gjennom en sil om den ikke allerede er skilt)
  • En klype oregano
  • Smør til å smøre formen

 

Matmuffins - supert til nisteboksen. Passer fra ca 8 måneder.

Slik gjør du

Pisk sammen egg, havremel og bakepulver.

Sil kokosmelk fra kokoskrem og bland inn i røra. Når du skal bruke den faste delen av en kokosmelk fungerer det best med kokosmelken som er på metallboks. Restene kan du fryse eller bruke i smoothie (ikke kast det!).

Ha i resten av ingrediensene minus skinke og bland godt.

Smør alle formene godt med smeltet smør.

Kutt opp skinkeskiver i terninger, og fordel i 10 former.

Finhakk paprika og fordel i 10 former.

Hell røra over skinke og paprika.

Stekes midt i ovnen i ca 12 minutter på 200 grader.

Ønsker du å lage glutenfrie muffins finner du oppskrift her.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

22 kommentarer
Julie sier 20. desember 2017

Hvor mye creme fraiche skal man bruke dersom man velger å bytte ut kokoskremen?

Svare
    Hege sier 16. januar 2018

    Vil det si 250ml creme fraiche?

    Svare
      Stine Pedersen Svarthe sier 17. januar 2018

      Ja 🙂

      Svare
Stine haaranes sier 4. januar 2018

Disse falt i smak og er perfekte til frokost i bhg. Blir alt for mye brød! Men kan de fryses?

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 10. januar 2018

    Hei! Så herlig! Ja de kan helt fint fryses 🙂

    Svare
Henriette sier 13. april 2018

Hvor mye fremme frache skal oppi ?:-)

Svare
    Henriette sier 13. april 2018

    Mente creme fraiche.;)

    Svare
Pernille Pedersen Berg sier 8. august 2018

Hei. Er det kokosmelken eller kremen man skal bruke? Ble litt forvirret:)

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 8. august 2018

    Heisann! Ja det er det 🙂 Skal rette opp litt i innlegget, takk 🙂

    Svare
      Pernille Pedersen Berg sier 8. august 2018

      Takk for raskt svar! Så da er det kremen man skal bruke?:)

      Svare
Kathrine sier 23. august 2018

Hvor lenge er disse holdbare i kjøleskap?

Svare
Christine sier 5. oktober 2018

Hei! Lurte på mengden crème fraiche, dere skriver like mye som kokoskremen, men det er jo ikke 250 ml kokoskrem, er det? Er det ikke kremen fra en 250 ml boks? Kjøpte crème f men ble usikker på mengden. Takk for oppskrift! 🙂

Svare
Caroline sier 3. mars 2019

Det var ren skuffelse, ingen som ville spise dem, har kastet alle samme istad. Eggeroresmak og utseende. Er det virkelig 6 ss havremel som er nok til 10 miffins??

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 27. mars 2019

    Så synd! Ja, da må den nesten testes på nytt, jeg skal se på det 🙂

    Svare
Lene sier 1. juli 2021

Babyen min likte dem dessverre ikke, men både jeg, mommo og kjæresten min synes de var supre! Hadde litt mindre kokoskrem, og ca 2 ss ekstra med havremel, pluss bittelitt hvitost i tillegg 🤗

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 5. juli 2021

    Hei 🙂 Barn trenger ofte å smake en matvare eller rett mange ganger før de aksepterer den, så det er fortsatt muligheter:) Uansett, godt det falt i smak hos dere voksne:)

    Svare
Malin sier 20. desember 2021

Hei.
Går det an å bytte ut til et glutenfritt mel på denne oppskriften?

Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 8. januar 2022

    Hei Malin! Ja, det går nok helt fint. Havremel er i utgangspunktet glutenfritt – kjøp den fra Det Glutenfrie Verksted så er det garantert glutenfritt. Annet havremel og havregryn kan være kontaminert hvis det er malt på samme mølle som glutenholdige korn, så det er noe å være oppmerksom på hvis det ikke står at det er garantert glutenfritt. Hilsen Thea BBB

    Svare
Inger Helen sier 3. januar 2023

Har lest alle kommentarene men er fremdeles usikker. Er det kokoskrem (det tykke som ligger igjen i silen) eller melken (det som blir silt ut) som skal brukes? Flott om du svarer med enten «kokoskrem» eller «kokosmelk»

Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 3. januar 2023

    Hei! Kokoskremen. Det er den tykke delen av kokosmelken. Noen ganger kan man også kjøpe ren kokoskrem, altså at det står det på pakken og da er selve kokosvannet allerede fjernet. Noen kokosmelk er tilsatt antiklumpemidler og da vil den ikke skille seg og det er ikke like enkelt å få ut kokoskremen. Helios, Biona eller Manna har noen som ofte skiller seg og er fine å bruke her. Håper det smaker 🙂 Jeg skal spesifisere i oppskriften. Hilsen Thea BBB

    Svare
Lisa sier 10. oktober 2024

Hei!

Har testet denne med kokoskrem fra Santa Maria, og synes muffinsene ble klissete inni.
Er det pga. kokoskremen eller kan jeg teste på nytt og steke lengre?
Hvor kjøper du den kokoskremen du anbefaler?
Selv om de ble klissete, var de veldig gode 🙂 bare grisete for mini å spise, hehe.

Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 21. oktober 2024

    Du kan evt prøve å steke de litt lenger ja, eller øke steketiden noe. Også bruker vi bare den fete delen av kokosmelken – ikke den vannete væsken – hvis du brukte den også kan de ha blitt litt for fuktige. For at den skal skilel seg, slik at du får tak i den fete kokoskremen, må du kjøpe en kokosmelk uten fortykningsmidler, slik som f eks denne fra Manna: https://okoland.no/kokosmelk-18-fett-400-ml-kologisk-manna-7987

    Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.