Hva med å lage gule egg til påskefrokosten? Det er superenkelt og barna syntes det er morsomt med ny farge på (de hvite) eggene. Her viser vi deg hvordan du gjør det.
Du trenger skall fra et par gule løk. Skjær av tuppene og skallet og legg det i en kjele.
Fyll på med vann så det dekker godt. Kok opp vannet. Ha deretter i antall egg som skal kokes. Det porøse eggeskallet vil trekke til seg farge fra løken. Kok i ca 6,5 minutter for perfekt bløtkokte egg.
Fisk ut eggene fra kjelen og la de avkjøle seg i kaldt vann. Pass på så ikke barna kommer i nærheten av det kokende vannet!
Egg er skikkelig næringsrik supermat som kan serveres til babyen din allerede fra 6 måneder.
Server med litt salt og pepper til voksne og gjerne karse hvis dere har laget det i påsken.
Det er også mulig å farge eggene med andre matvarer: rødkål gir en blålig farge og gurkemeie lysere gule egg.
Her finner du Bare Bra Barnemat sin e-bok “påskesnop”, proppfull av sunnere godis til påsken.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.