Tenker du at det er dyrt å lage middag av økologiske matvarer? I Barnematutfordringen knuser vi myten som sier at økologisk mat er dyrt. Det trenger nemlig ikke være dyrt å spise økologisk kvalitetsmat. Vi viser deg hvordan du kan lage enkel mat til minsten og resten av familien. Bruk mindre penger – lag bedre mat.
Fiskegrateng
- 1 pakke (400 g) frossen hvit fisk, f.eks sei eller torsk
- 3 dl fullkornsmakaroni
- 3 økologiske egg
- 6 dl økologisk helmelk (eller havremelk for melkefritt)
- 50 gram smør (alternativt melkefritt)
- 3 ss siktet spelt
- salt og pepper (etterpå til de voksne)
- 1/4 reven muskatnøtt
- Brødsmuler/griljermel
Sånn gjør du
Kok opp 1 liter vann, trekk kjelen av platen og legg fisken oppi. Ha 50 gram smør i en kjele. Smelt smøret og ha i 3 ss siktet speltmel.
Pisk dette godt sammen og hell over 6 dl helmelk.
Rør godt med visp under oppkoking – på denne måten unngår du klumper. La sausen koke opp, ha i pepper og muskatnøtt. La sausen kjøle seg ned litt og knekk oppi 3 egg, ett egg av gangen.
Bland saus, fisk og makaroni godt og ha blandingen i en smurt ildfast form. Ha knuste tørre brødsmuler eller griljermel på toppen.
Tips: For å lage egne brødmuler til toppingen kan du riste et par brødskiver og ha de i blender eller stavmikser.
Stek på 200 grader i 40 minutter.
La gratengen hvile 5 minutter før du skjærer i den.
Vi samler alt fra uken Barnematutfordringen, sammen med 10 middager under 100 lappen, byttetips og hvordan du skal velge de beste produktene uten tilsetningsstoffer og sprøytemiddelrester.
Her ser du et utdrag fra hefte, og hvordan vi har regnet sammen hva akkurat denne fiskegratengen koster.
Bli med oss videre her (NB KUN NÅ!)
Bli med oss videre her (NB KUN NÅ!) Betal mindre og lag bedre mat!