Brød og rundstykker kan være rimelig, og du kan spare mye penger på å bake brød eller rundstykker selv. Vi anbefaler i utgangspunktet spelt, men du kan bake med økologisk hvete, som er rimeligere.
Vi har spart MYE penger i matbudsjettet på en måned, og det bare på brød!
Et enkelt regnestykke basert på brødet vi enkelte ganger kjøper hos Meny, som er økologisk og med samme mel som jeg baker med når jeg har laget hjemme.
Hvis du baker og dere spiser et brød hver dag går det 31 brød på en måed. Pris på økologisk brød kjøpt hos Meny koster 49,90 kr (1 brød a 650g) x 31 = 1547 kr Når du baker hjemmelaget koster det deg kun 13,50 kr dagen (1 brød a 720g) x 31 = 418,50 kr
Vi har spart 1128,50 kr BARE på å lage rundstykker eller brød.
Oppskrift / brød eller rundstykker
Gir 9 rundstykker eller 1 brød. Nok til 2 voksne og 2 barn
Fra 6 måneder
Allergener: gluten
Ingredienser
4 dl vann
1 ss surdeigsstarter eller 1 ts gjær hvis du langtidshever
250g økologisk sammalt spelt eller hvete
250g økologisk siktet spelt eller hvete
1 ts salt
Sånn gjør du
Finn frem en bolle, rør ut surdeigsstarter/gjær i vann og bland sammen mel og salt. Dekk til og la stå på benken natten over.
Rundstykker: Bruk en spiseskje til å kladde ut på en bakepapirkledd stekebrett og stek på 200 grader varmluft i ca 15 minutter til de er gylne.
Brød: Hell i en liten brødform og stek på 220 grader, over og undervarme i 40 minutter.
Tips! Bruk en formiddag og lag brød til hele uken. Skjær i skiver og frys ned.
Nettbutikken vår finner du her.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.