Gul er påskens farge, og barna syntes ofte klare og tydelige farger på maten er gøy. Her får du tips til gul påskemat som du kan servere til frokost eller lunsj!
Egg
Egg hører påsken til, og det passer perfekt å servere eggerøre eller kokte egg. Kanskje du også kan bruke eggeskallene til å male på?
Her finner du tips til hvordan du kan koke eggene påske-gule.
Frukt
Skjær opp banan i biter, gjerne med skallet på så det holder seg godt, men lag et snitt i skallet på langs så det er enkelt for barna å åpne det selv.
Pasjonsfrukt kan deles i to og spises med skje. Veldig dekorativt på et fruktfat!
Mango kan du skjære i båter og ananas kan du skjære i terninger. Hvis frukten er glatt kan du servere med små pinner eller små gafler.
Den oransje appelsinene hører påsken til, skjær i skiver eller båter
Grønnsaker
Servere maiskorn og gul paprika i ringer eller staver. Av og til kan du finne gule tomater og gule gulrøtter på butikken.
Oransje passer også, så litt gulrot i staver kan også gjerne serveres.
Farg maten med gurkemeie
Tørket gurkemeie i pulverform er enkelt å bruke, og kan blandes inn i rører til lapper, pannekaker og vafler. Du kan også bake brød eller rundstykker med gurkemeie eller revet gulrot.
Påskemarsipanen kan bli gul med litt gurkemeie i deigen.
Her finner du oppskrift på varmende og gul, gullmelk.
Her finner du oppskrift på hjemmelaget appelsingele.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.