Sjokoladekake med dadler og gode fettsyrer - fra 2 år
Sjokoladekake med kakao og dadler med gode fettsyrer

Sjokoladekake med dadler og gode fettsyrer – fra 2 år

Denne sjokoladekaken passer fra babyen er 2 år, eller før om du kun bruker dadler som søtning. Den inneholder gode fettsyrer fra egg, olje og mandelmel.

Oppskrift

Passer fra 2 år (her kan du lese mer om denne anbefalingen)

Gir en kake på i 22 cm form

Allergener: egg, nøtter

Husk at honning ikke skal gis til barn under 1 år.

Ingredienser

1 dl kokt vann eller valgfri varm melk

40 gram kakaopulver eller mindre (20 gram) om du ikke ønsker så sterk kakaosmak

10 store dadler (eller 20 små) uten stein

4 ss lønnesirup eller honning (kan sløyfes, bruk et par ekstra dadler istedet)

1 egg

1/2 dl olivenolje eller kaldpresset rapsolje

180 gram mandelmel

1 liten ts natron

Sjokoladekake med kakao og dadler med gode fettsyrer

Slik gjør du

Legg dadlene i kokt vann i 5-10 minutter for å mykne de litt. Hell av vannet og bruk en stavmikser eller kjøkkenmaskin til det blir en fin daddelmos. Bland sammen 1 dl varmt vann (eller melk) og kakaopulver i en egen bolle.

Tilsett lønnesirup/honning, egg og olje sammen med daddlemosen og bland godt.

Ha i kakaovannet og bland inn mandelmel og natron.

Bruk en kakeform ca 22 cm og stek i ovnen på 160 grader i 45 minutter.

 

Ser du etter flere gode oppskrifter med dadler? Da bør du sjekke ut disse supergode cashewkulene med dadler som også kan brukes som kaketopping.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

17 kommentarer
Priscilla sier 12. august 2017

Kan man bruke andre type mel? Feks havre eller quinoamel?

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 15. august 2017

    Hei! Ville bare testet, fungerer helt sikkert fint 🙂

    Svare
ostekake med lime - en søt og frisk kake til bursdagsfeiringen sier 22. oktober 2017

[…] Her finner du oppskrift på sjokoladekake søtet med dadler […]

Svare
Grovere melkefrie boller med kokosblomstsukker, rosiner og tranebær sier 7. mars 2018

[…] Ønsker du oppskrift på annen deilig bakst finner du lussekatter her og sunnere sjokoladekake her.  […]

Svare
Eplekake - Bare Bra Barnemats eplekake passer fra 1 år sier 31. juli 2018

[…] Sjokoladekake med kakao og dadler […]

Svare
Julemarsipan - myke marsipanpinner med deilig karamellaktig smak sier 1. desember 2019

[…] Ser du etter flere oppskrifter på godsaker bør du sjekke ut denne supergode sjokoladekaken med dadler. […]

Svare
Aria sier 15. desember 2021

Kan mandelmelet erstattes med speltmel?

Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 8. januar 2022

    Hei Aria. Beklager så sent svar på denne, men det går nok helt fint å bruke det ja. Hilsen Thea BBB

    Svare
Ida sier 31. mars 2022

Takk for oppskrift 🙂 jeg lagde denne to dager før bdagen.. Hva er beste måte å oppbevare for å unngå at den blir tørr? 🙂

Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 1. april 2022

    Hei Ida! Jeg ville oppbevart den i kjøleskapet. Lykke til med bursdagsfeiringen, hilsen Thea BBB

    Svare
Camilla sier 13. juli 2022

Har du prøvd å doble oppskriften? Skal ha besøk, og er redd det blir litt lite.

Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 1. august 2022

    Hei Camilla! Har ikke testet dessverre, men hvis du da lager den i en større form så blir det kanskje ikke så mye forskjell i tykkelsen på kaken og da er forhåpentligvis steketiden osv lik? Hilsen Thea BBB

    Svare
Aria sier 2. mai 2023

Kan man erstatte dadlene med aprikoser? =)

Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 3. mai 2023

    Det har vi ikke testet selv, men jeg vil tro det går fint 🙂 Anbefaler å velge de økologiske for å unngå sulfitt. Hilsen Thea BBB

    Svare
Karianne sier 15. februar 2024

Lagde denne, og den var veldig god! Men, synes den ble veldig lav (hadde kun 24 cm springform, så litt större).
Om jeg dobler oppskriften, og har den i den samme springformen, hvordan tror dere steketiden vil bli påvirket?

Forsökte en annen oppskrift med mandelmel og en springform som var i annen str enn den oppskriften, og kaka blei så og si aldri ferdig stekt, hehe.

Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 16. februar 2024

    Hei, så hyggelig at du likte den! Den hever ikke så mye nei, dette blir en kompakt kake. Vi har aldri testet å doble oppskriften selv, så her må du bare prøve deg frem. Jeg ville startet med samme steketemperatur og så sjekket hvert 10 minutt 😀

    Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.