Denne sjokoladekaken passer fra babyen er 2 år, eller før om du kun bruker dadler som søtning. Den inneholder gode fettsyrer fra egg, olje og mandelmel.
Oppskrift
Passer fra 2 år (her kan du lese mer om denne anbefalingen)
Gir en kake på i 22 cm form
Allergener: egg, nøtter
Husk at honning ikke skal gis til barn under 1 år.
Ingredienser
1 dl kokt vann eller valgfri varm melk
40 gram kakaopulver eller mindre (20 gram) om du ikke ønsker så sterk kakaosmak
10 store dadler (eller 20 små) uten stein
4 ss lønnesirup eller honning (kan sløyfes, bruk et par ekstra dadler istedet)
1 egg
1/2 dl olivenolje eller kaldpresset rapsolje
180 gram mandelmel
1 liten ts natron
Slik gjør du
Legg dadlene i kokt vann i 5-10 minutter for å mykne de litt. Hell av vannet og bruk en stavmikser eller kjøkkenmaskin til det blir en fin daddelmos. Bland sammen 1 dl varmt vann (eller melk) og kakaopulver i en egen bolle.
Tilsett lønnesirup/honning, egg og olje sammen med daddlemosen og bland godt.
Ha i kakaovannet og bland inn mandelmel og natron.
Bruk en kakeform ca 22 cm og stek i ovnen på 160 grader i 45 minutter.
Ser du etter flere gode oppskrifter med dadler? Da bør du sjekke ut disse supergode cashewkulene med dadler som også kan brukes som kaketopping.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.