Surdeigspannekaker er både utrolig godt og utrolig enkelt å lage. Hjemme hos oss spiser vi veldig ofte pannekaker til frokost. Den syrlige smaken av pannekakene, blandet med den søte smakene av bærene er helt nydelig. Vi serverer de ofte med bær, rømme eller kokoskrem.
Både barna og vi voksne elsker det!
Surdeigspannekakene kan du enkelt røre sammen kvelden før, la røren stå natten over, tilsett egg og krydder og steke deilige surdeigspannekaker til frokost morgenen etter.
Surdeigspannekaker er utrolig godt og utrolig enkelt å lage. Tenk det!
Hjemme hos oss spiser vi veldig ofte pannekaker til frokost.
Den syrlige smaken av pannekakene, blandet med den søte smakene av bærene er helt nydelig.
Med bær, rømme eller kokoskrem.
Barna og vi voksne elsker det.
Surdeigspannekakene kan du enkelt røre sammen kvelden før, la røren stå natten over, tilsett egg og krydder og stek deilige frokostpannekaker morgenen etter.
Oppskrift
Passer fra 6 måneder
Allergener: gluten, egg
Ingredienser
Dag 1 (kvelden før):
- 3 – 4 ss surdeigsstarter (her kan du godt bruke en del mer om du akkurat har laget verdens enkleste surdeigsstarter)
- 2 dl sammalt speltmel
- 2 dl siktet speltmel
- 4 – 5 dl vann
Husk: Det gjør ikke noe om røren er litt tykk. Når melet syrnes og bakteriene gjør jobben med melet over natten, vil røren bli mer flytende
Dag 2 (morgenen etter):
Tilsett
- 4 egg
- 2 ts ceylonkanel
- 2 ts kardemomme
Er røren litt tykk, tilsetter du mer vann. Røren skal være lett flytende før du steker.
Stek pannekakene i smør på medium varme, pass på at de ikke brenner seg.
Lag en god bunke, og server hele familien til frokost.
Her finner du oppskrift på nydelig syltetøy som du kan servere til pannekakene.
Det er også godt med en god klatt seterrømme (fra 10 måneder), eller kokoskrem (den tykke delen av kokosmelk du finner i hermetikkboksen).
Nyt!
Har du rester? Sett de i kjøleskapet og stek opp en ny runde til kvelds.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.