Denne nydelige suppen passer perfekt på høsten når gresskarene er i sesong. Den gir en fantastisk fin farge som barna kan like!
Oppskrift
Passer fra 6 måneder
Gir middag til 2 voksne og 2 barn
Allergener: ingen
Ingredienser
1 gul løk
3 fedd hvitløk
1 kg gresskarkjøtt
1 søtpotet (ca 300 – 400 g)
3-4 dl kraft eller vann
2 dl kokosmelk
1 rød chili
2 ts frisk ingefær/1 ts ingefær om du bruker ingefærpulver
Salt og papper (salt kan sløyfes til de minste)
Gresskar og søtpotet har et høyt innhold av betakaroten. I kroppen omdannes betakaroten til vitamin A som er viktig for huden og synet vårt.
Sånn gjør du
Skrell og kutt opp løk og hvitløk, ha litt smør i en kjele og surr dette blankt.
Skrell og kutt opp gresskar og skjær vekk innmaten. Du kan ta vare på gresskarkjernene, riste de og ha de over den ferdige suppen og du ønsker.
Skrell søtpoteten og skjær i biter. Ha oppkuttet gresskar og søtpotet i kjelen sammen med løk og hvitløk.
Ha i ca 4 dl kraft eller vann. Kyllingkraft gir veldig god smak!
Kok opp under lokk til alt er mørt. Tilsett deretter finhakket chili og ingefær. Bruk en stavmikser til du får en jevn suppe. Tilsett kokosmelk og eventuelt mer vann eller kraft avhengig av hvilken konsistens du ønsker. Til de minste er det fint med en tykk suppe så ta av litt før du jevner ut.
Smak til med salt og pepper til de voksne.
Ser du etter flere raske supper? Prøv en superenkel blomkål- og brokkolisuppe. Oppskriften finner du her.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.