Vi elsker å lage oppskrifter som gjør at barna spiser mer grønnsaker. Disse spinatmuffinsene er akkurat passe søte. Husk at spinat ikke bør gis til barn under 12 måneder og du bør også tenke på mengden etter barnet har fylt ett år. Her kan du lese mer om hvilke 6 matvarer du ikke bør gi til babyen din. I tillegg til å snike inn grønnsaker i muffins og andre matretter bør du også servere grønnsakene i sin opprinnelige form. Det er viktig at barn får se, kjenne og smake ulike grønnsaker. Er barnet ditt under 12 måneder? Bytt ut spinat med 3 gulrøtter.
Oppskrift
Oppskriften gir 10-12 muffins
Passer fra 12 mnd
Allergener: egg, melk, gluten
Ingredienser
1 stor pose spinat
2 store dadler/4 små dadler/4 ss honning (honning fra 12 måneder)
70 gram smør
2 egg
1 dl væske
2 godt modne bananer
4 dl speltmel sammalt fin
2 ts ekte ceylon kanel
1 ts bakepulver
Sånn gjør du
Bruk en blender eller en kjøkkenmaskin.
Velger du å bruke dadler som søtning må du mose dadlene til puré. Du kan bruke blenderen din og ha myke dadler i blenderen sammen med smeltet smør. Legg dadlene i varmt vann for å mykne de litt om de er harde, eller kjør de noen sekunder i mikroen.
Kjør først dadler og smør i blender. Bruker du honning kan du bare kjøre honning, smør, vann, bananer og egg til en jevn masse.
Ha i spinaten i 3 runder. Det kan være du må stoppe blenderen og trykke spinaten litt ned innimellom. Når alt er en jevn grønn masse stopper du blenderen.
Til babyer under 12 måneder kan du raspe 3 gulrøtter på rivjern eller ha i en squash.
Finn frem en bolle og bland sammen mel, bakepulver og kanel. Så tilsetter du spinatrøra og blander godt. Ha i muffinsformer og stek midt i ovnen i ca 15 minutter på 180 grader varmluft.
Fryser du spinatmuffinsene bør du tine de i romtemperatur. Spinat bør ikke varmes flere ganger.
Oppskrift på saftige minimuffins med frukt og grønnsaker finner du her.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg oss daglig på Instagram her.