Granola er veldig enkelt å lage selv og smaker godt sammen med hjemmelaget yoghurt, friske blåbær og bringebær. Så lenge du tørker granolaen godt holder den seg uker i en lufttett krukke på kjøkkenet. Passer best fra ca 1 år fordi det kan være litt harde biter når den blir crunchy, og husk å male mandlene så de ikke utgjør en kvelningsfare i forhold til barnet ditt sin alder. Hele nøtter anbefales ikke til barn under 3 år.
Hvis du vil servere frø og nøtter til barn under 3 år kan du lage nøttemiks eller frømiks. Dette kan du servere fra dere starte med fast føde, og det passer fint i grøt eller yoghurt (fra 10 mnd).
Oppskrift
Passer fra 12 måneder (hvis nøttene er finmalt)
Allergener: sesamfrø, nøtter
Gir 1 stort glass
Ingredienser
1 stor moden banan
6 små myke dadler
1 dl mandler
2 dl havregryn
1/2 dl sesamfrø
1 dl kokosmasse
2 ss olivenolje
1 ts ceylon kanel
Sånn gjør du
Sett ovnen på 180 grader varmluft og finn frem en kjøkkenmaskin.
Bland banan og dadler til en jevn masse i en kjøkkenmaskin og ha over i en bolle.
Finhakk mandlene.
Bland resten av de tørre ingrediensene sammen og ha i mandlene og daddel og bananmasse.
Vend alt godt sammen.
Spre alt utover et bakepapirkledd stekebrett og sett midt i ovnen på 180 grader varmluft i 15 minutter. Skru deretter ned varmen til 100 grader og stek videre i 30 minutter. Hvis den ikke er helt tørr, steker du den lenger. Det er viktig at den er helt tørr, slik at den ikke mugner i glasset.
Avkjøl og del opp i mindre biter. Oppbevares i en lufttett krukke på kjøkkenet.
Serveres med naturell yoghurt, bær eller frukt.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.