Ovnsbakt søtpotet smaker himmelsk. Når søtpoteten får godgjøre seg i ovnen blir den ekstra søt og god. Denne kan gis fra babyen er 6 måneder hvis du ikke tilsetter ost.
Oppskrift
Passer fra 10 måneder
Gir 2 voksenporsjoner
Allergener: melk
Ingredienser
2 søtpoteter
200 gram kylling eller 2 kyllingfileter
50 gram fetaost
1 ss kremost naturell
2 fedd hvitløk
Revet ost til topping
Frisk basilikum
Salt og pepper
Visste du at søtpotet er rik på betakaroten som omdannes til vitamin A i kroppen. Betakaroten er også en viktig antioksidant som tar vare på cellene våre og beskytter oss mot stoffer som kan være skadelige for oss.
Sånn gjør du
Skru ovnen på 175 grader varmluft og sett søtpotetene på et bakepapirkledd stekebrett. Kutt kyllingen i biter og legg i en ildfast form med litt olivenolje over og eventuelt salt og pepper. Sett formen inn på samme brett som søtpotetene. Stek kyllingen i ovnen til gjennomstekt, ca 15 minutter avhengig av størrelsen på kyllingbitene. Søtpotetene skal stå i ovnen i 50-60 minutter. Sjekk om de er klare ved å stikke de med en tannpirker. Klarer du å stikke den igjennom søtpoteten er den klar.
Skjær søtpotetene i to og grav ut innmaten. Ha i en bolle sammen med kremosten. Bruk en hvitløkspresse og bland hvitløken i sammen med innmaten fra søtpoteten, kyllingbiter og fetaost.
Krydre med salt og pepper og topp med revet ost. Du kan også kutte opp frisk basilikum og blande inn før du har alt tilbake i søtpotetskallet og topper med ost. Stek i 10 minutter eller til osten har smeltet.
Server gjerne med en frisk salat ved siden av.
Her finner du oppskrift på gresskarsuppe med kokosmelk og ingefær.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.