Når jeg vokste opp husker jeg at vi ofte bestilte pizza fra den lokale pizzasjappa. Vi spiste også endel toro, for 80 og 90- tallet var jo virkelig Torotiden og vi hadde toroposer i både skuffer og skap. Men gradvis begynte vi (igjen) å lage mer hjemmelaget hjemme hos oss, og toroposene ble sjeldnere å se. Bali kyllinggryte, tomatsuppe, brun og hvit saus stod lenger og lenger bak i skapet.
Nå vet jeg at det kan ta like kort tid å lage hjemmelaget som å varme opp ferdigmat. Ikke minst byr det på flere nyttige næringsstoffer og flere smaker med hjemmelaget mat.
Denne pizzaen tar ca 30 minutter å lage, er naturlig rik på jern og smaker veldig godt.
Hvis du lager en pizza uten ost kan også de minste barna spise denne fordi anbefalingen sier at man skal vente med å introdusere meieriprodukter før 10 mnd. Når det er sagt handler denne anbefalingen om mengde, så om barnet får en liten smak av pizza med ost mellom 6 – 10 mnd er ikke dette «farlig» på noen måte, så lenge du vet at de tåler melk.
Oppskrift
Passer fra 10 måneder
Gir 2 små pizzaer
Allergener: egg, nøtter, sesamfrø, melk
Ingredienser
Bunn:
- 2 egg
- 5 ss malte sesamfrø
- 2 ss malte valnøtter
- 4 ss revet ost
- 1 ts oregano
Topping:
- Tomatpuré
- Revet ost
- Skinke
- Oregano
- Paprika
Slik gjør du
Mal sesamfrø og valnøtter til mel med en stavmikser eller en kjøkkenmaskin med S-blad. Mal disse hver for seg. Pisk egg og tilsett sesammel, valnøttmel og revet ost. Bland godt og fordel røren på et bakepair. Dette gir fire bunner. Bruk en slikkepott for å fordele deigen jevnt til en sirkel. Stek bunnene i ovnen på 200 grader i 7 minutter.
Ta bunnene ut av ovnen og ha på den toppingen du ønsker. Stek videre i 10 minutter. Server jernrik lynpizza til store og små.
Her finner du oppskrift på grov grønnsakspizza.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.