Hjemmebakt langtidshevet brød er enklere enn du tror. Når du baker brødet selv kan du enkelt velge hva du ønsker å ha i brødet, du kan berike det med ekstra frø og korn, og du kan langtidsheve det for å gjøre det enklere for de små magene å fordøye.
Dette brødet kan bakes med gjær eller surdeig.
Oppskrift
Passer fra 6 måneder
Gir 2 brød i former på ca 26 x 10 x 6,5 cm
Allergener: gluten, sesamfrø
Ingredienser
- 1/2 dl hele linfrø
- 1/2 dl sesamfrø med skall
- 1/2 dl solsikkefrø
- 1 dl sammalt grovt rugmel
- 7 dl sammalt grovt hvetemel
- 6 dl siktet hvetemel
- 3 ss surdeigsstarter eller 2-3 ts tørrgjær
- 8 dl vann
Slik gjør du
Kveld:
Ha 8 dl kaldt vann i en bolle og ha i surdeigsstarter eller gjær og rør litt. Hvis du skal servere brødene til de aller minste (fra 6 mnd) er det lurt å kverne solsikkefrøene til mel, med en kjøkkenmaskin.
Ha i frøene og det grove melet. Bland alt godt. Ha i siktet mel og rør til alt er godt blandet. Det kan være du må kna litt med hånden på slutten av prosessen. Bland med en sleiv eller elt oppi bollen til alt melet er blandet inn i deigen. Skrap ned mel og deig fra kantene av bollen og dekk med pose, lokk eller beeswrap.
Morgen:
Smør to brødformer og fordel (hell) deigen i de to formene. Dekk formene igjen for etterheving. Etterhev i 2-3 timer.
Stek brødene nederst i ovnen på 200 grader over- og undervarme i ca 1 time. Se an din ovn ift til tiden. Det kan være nok med 50-55 minutter.
La brødene avkjøles på rist. Om du ønsker mykere skorpe kan du pakke inn brødene i kjøkkenhåndklær når de er lunkne.
Servér med jordbærbærsyltetøy, kokt egg, makrell i tomat eller annet godt pålegg.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.