Denne isen er et mye bedre alternativ dersom du vil servere is til de minste barna. Den inneholder nyttige næringsstoffer og gode smaker. Hvis du skal lage den til de minste barna sløyfer du sjokoladen, for det anbefales tidligst fra 2 år.
Oppskrift
Kan gis fra 10 måneder
Gir 6 stk
Allergener: ingen
Ingredienser
100 gram gulrot
5 tørkede økologiske aprikoser
1 x 1 cm frisk ingefær
½ banan
Saften av ½ appelsin
1 dl helfet kokosmelk
1 dl vann
Pynt: 85% eller annen mørk sjokolade (fra 2 år, her kan du lese mer om denne anbefalingen)
Fremgangsmåte
Skrell og kutt gulroten i biter, og kok den sammen med aprikos i ca 10 minutter.
Hell deretter av vannet.
Rasp ingefæren.
Ha gulrot, aprikoser, ingefær, banan, saften fra appelsin og kokosmelk eller morsmelk i en kjøkkenmaskin.
Spe på med vann. Når blandingen er jevn har du alt i ispinneformer.
Frys ned i ca 3 timer. Smelt sjokolade i vannbad og dypp den frosne isen i sjokoladen, rasp appelsinskall over og server.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.