Ikke la eplene råtne i løvet. Her får du tipsene til hva du kan bruke høsteplene til. Oppskriften på bakte epler med havregrynsblanding er superenkelt og passer godt som hverdagsdessert med litt yoghurt eller krem til. Hvis du erstatter kokossukker med litt ekstra banan kan du gi denne fra babyen er 10 måneder, hvis ikke passer den best fra 2 år.
Oppskriften på eplekake finner du her.
Oppskrift
Passer fra 2 år (her kan du lese mer om denne anbefalingen)
Allergener: melk
Ingredienser
4-5 epler
2 dl havregryn
3 ss smør
1 ss kokossukker
1/2 moden banan
Naturell yoghurt, kremfløte eller vaniljeis til servering.
Sånn gjør du
Stikk ut eplekjernene. Du kan bruke en kniv, du trenger ikke gå til innkjøp av en kjerneutstikker om du ikke allerede har en i kjøkkenskuffen.
Smelt smør i en stekepanne. Bland inn havregryn, kokossukker og 1/2 banan som du finmoser med en gaffel.
Legg eplene i en ildfast form og fyll de med havregrynsblandingen.
Stekes på 185 grader varmluft i 20-30 minutter. Husk å se etter underveis så ikke havregrynblandingen brenner seg.
Visp litt fløte til krem eller server med is eller yoghurt.
Prøv deg gjerne på eplekraut for mat med litt gode bakterier.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.