Dette er en populær gulrotsuppe med masse gode ingredienser som gjør godt for små og store kropper. Vi sniker inn krydder i maten, fordi det smaker godt, men også fordi det har utrolig mange gode antioksidanter våre nyter godt av.
Gurkemeie er blant annet betennelsesdempende, og curcumin i gurkemeie tas bedre opp sammen med pepper så derfor bruker vi både gurkemeie og pepper når vi lager gulrotsuppe. Juster mengden pepper etter smak og alder på barnet. Barn liker krydder, men start forsiktig. Er du gravid eller ammer er det lurt å spise variert og bruke ulike smaker, barnet ditt blir nemlig vant med smakene du spiser allerede via fostervannet i magen din.
Oppskrift
Denne kan gis fra 6 måneder
Gir nok til 2 voksne og 2 barn
Allergener: ingen
Ingredienser
1 kg gulerøtter
1 medium gul løk
3 fedd hvitløk
1 liten søtpotet eller 1/2 stor (ca 200 gram)
3 dl kraft eller vann
1 boks helfet kokosmelk (250 ml)
1 ts gurkemeiepulver
1 ts rød currypaste
Pepper
Salt (ikke til de minste, ta av før du salter)
Frisk koriander
Slik gjør du
Finn frem en kjele og smelt 1 ss smør eller bruk litt olje. Skrell og kutt løk og la den surre sammen med hvitløk. Hvitløken kan være finhakket eller du kan bruke en hvitløkspresse.
Ha i rød curry paste og gurkemeie.
Mens løken surrer skreller og kutter du gulrot og søtpotet. Ha bitene i kjelen sammen med løk, hvitløk og krydder.
Tilsett vann/kraft, kokosmelk og koriander.
La alt småputre under lokk i ca 10 minutter. Stikk en gaffel i gulrotbitene for å sjekke at de er myke.
Mos alt med en stavmikser eller bruk en blender for å kjøre det til en jevn suppe. Vil du ha tynnere konsistens tilsetter du mer væske.
Ser du etter oppskrift på flere supper? Gresskarsuppe med ingefær finner du oppskrift på her.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.