Banankake har du sikkert smakt før, men du har ikke smakt denne. En helt nydelig, og ikke minst enkel kake uten melk og egg som du kan gi fra babyen din er 6 måneder hvis du laget den uten honning og sjokolade. Husk at barn under 1 år ikke skal ha honning og at det nå også er anbefalt å vente til de er 2 år fordi det er veldig søtt.
Jeg smakte denne kaken for første gang i en helsekostbutikk og fikk ingrediensene så jeg kunne prøve meg frem til vår egen. Jammen ble den skikkelig god etter et par forsøk og smaker ikke spesielt bananaktig heller, spør du meg da.
4 åringen fant ut at hun ville lage cookies og sånn fant vi ut at denne fungerte like godt som kake og cookies, så hvis ikke banakake frister kan du prøve deg på noen cookies. Noen ganger er utseende alt, det er i hvertfall min erfaring når det kommer til barn, men vi voksne spiser jo med øynene vi også. Håper du liker oppskriften, her kommer den.
Oppskrift
Passer fra 6 måneder (uten honning og sjokolade)
Gir 1 kake
Allergener: gluten, nøtter
Husk at honning ikke må gis til barn under 12 måneder
Ingredienser
4 bananer
2 ss honning (fra 1 år)
1/2 dl kokosolje (2 store ss)
150 gram spelt- eller hvetemel
50 gram mandelmel
1 ts ceylon kanel
1 ts kardemomme
1/2 ts muskatnøtt
2 ts bakepulver
1 toppet ss fiberhusk (kan sløyfes)
150 gram mørk sjokolade (fra 2 år)
100 gram valnøtter (finmales til barn under 3 år)
Sånn gjør du
Sett stekeovnen på 175 grader varmluft. Finn frem alle ingrediensene og en bolle.
Skrell og mos bananene med en gaffel, eller bruk en stavmikser om du vil.
Ha honning (1 år) og kokosolje i og bland sammen. Så tilsetter du alt det tørre. Speltmel, mandelmel, ceylon kanel, kardemomme, muskatnøtt, natron eller bakepulver og fiberhusk.
Halvparten av den mørke sjokoladen kan du grovhakke sammen med valnøttene og ha i bollen sammen med de andre ingrediensene. Om du vil toppe kaken med mørk sjokolade som jeg gjorde smelter du 75 gram mørk sjokolade i vannbad etter kaken er stekt.
Alternativ 1 – banankake
Finn frem en brødform og et bakepapir. Vil du lage kake har du alt i formen. Stek midt i ovnen i 30 minutter. Den kan fort bli veldig brun på toppen, legg et bakepapir på toppen etter ca 10 minutter sånn at den ikke blir svidd på toppen.
Alternativ 2 – cookies
Finn frem en bakepapirkledd stekebrett og form til cookies med en skje. Bruk litt vann på baksiden av skjeen om du vil forme de fine. Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 10 minutter, avhengig av tykkelse.
Avkjøl og sett kaken gjerne i kjøleskapet før du dekorerer med mørk sjokolade. Smelt mørk sjokolade i vannbad og hell over, bruk en slikkepott til å fordele det utover.
NY oppskriftsbok!
60 oppskrifter hele familien kommer til å elske. Enkle, raske og næringsrike. "Dette er næringsrik fast food" Julianne
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.