Barnevennlig salat er enkelt å lage, og du kan helt fint bruke bruke det du har for å sette sammen en deilig salat. Bruk de ingrediensene som du vet faller i smak hos barna, og utfordre gjerne med noen nye.
Oppskriften er helt uten melk og kjøtt, men kan tilsettes fetaost eller kylling om du ønsker og vil ha dette som en rett og ikke som et tilbehør. Husk at som med andre matvarer og retter kan det ta tid før barnet ditt spiser salat om du ikke har tilbudt det tidligere. Det viktigste er at du tilbyr flere ganger så barnet ditt får mulighet til å se, kjenne, lukte og smake litt etter litt og blir godt kjent med maten.
Oppskrift
Passer fra 12 måneder
Gir en salatbolle som passer som tilbehør til en annen rett
Allergener: ingen
Ingredienser
1 rødløk
1/2 paprika
1 pose spinat
1/2 potte koriander
1 avokado
1 mango
1/2 granateple
Kaldpresset olivenolje
Litt salt og pepper på toppen
Sånn gjør du
Skrell og kutt rødløk i tynne ringer. Ha litt olivenolje i en stekepanne og stek på svak varme til løken er myk.
Kutt spinat og koriander i mindre biter og ha i en stor salatbolle. Kutt paprika i mindre biter og ha det i.
Kutt avokado og mango i små biter og ha i salabollen.
Skjær kun i skallet av granateple og del det i to, det er lurt å bruke et kjøkkenforkle så du ikke får flekker på klærne.
Ha litt kaldpresset olivenolje over og bland salaten godt før du serverer.
Til voksne kan du ha salt og pepper over om du ønsker.
Her finner du oppskrift på greske kjøttboller i tomatsaus som du kan servere sammen med salaten.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.