Blåbærmuffins som kan spises hver uke, året rundt. Ingrediensene passer godt fra babyen din er 6 måneder, men dersom babyen din ikke er klar for konsistensen eller du akkurat har startet med smaksprøver, kan du laste ned babymatguiden her og starte med noe derfra.
Blåbær er supermat som inneholder masse antioksidanter. Disse er viktige for immunforsvaret og bidrar til å holde oss friske. I juli og august er det mulig å høste norske blåbær selv i skogen, så ta med deg et spann og fyll opp frysern!
Oppskrift
Fra 6 måneder
Gir ca 9 muffins
Allergener: gluten, egg
Ingredienser
1 moden banan
1 dl helfet kokosmelk (ha i en ekstra dl med kokosmelk hvis du syntes røren blir for tykk)
2 egg
1 ts vaniljepulver
5 dl fint speltmel
1 ts bakepulver
50 gram blåbær (her har vi brukte norske frosne blåbær)
Sånn gjør du
Skrell en moden banan og finmos med en gaffel i en bolle. Ha i 2 egg, kokosmelk og visp sammen med gaffelen.
Bland inn mel, vaniljepulver, bakepulver og blåbær.
Ha i muffinsformer, gjerne av silikon. Stek midt i ovnen på 180 grader varmluft i 25-30 minutter. Avkjøl muffinsene på rist.
PS: hvis du vil lage disse muffinsene grovere kan du bruke havremel isteden – kjør eventuelt havregryn til mel i en kjøkkenmaskin eller blender.
Ser du etter flere muffinsoppskrifter? Her finner du oppskriften på supergode avokadomuffins.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.