Denne smakfulle blomkål og brokkolisuppen er utrolig kjapp å forberede, og trenger å koke i 15-20 minutter til grønnsakene er møre. Gjør du det klart om morgenen kan gryta også stå 7-8 timer i Wonderbag eller annen slowcooker.
I tillegg er dette en middag som passer for alle, store som små – vinn vinn.
Oppskrift
Passer fra 6 mnd
Allergener: ingen
Ingredienser
- 1 blomkål
- 1 brokkoli
- 1 løk
- 3-4 fedd hvitløk
- 2 bokser helfet kokosmelk (500 ml totalt)
- 2-3 dl kraft eller vann (ikke buljong)
- 1/4 muskatnøtt
- salt og pepper etter smak (du kan salte mer til dere voksne når du har tatt av den porsjonen babyen din skal ha)
- litt sitronsaft
Slik gjør du:
Grovhakk løk og hvitløk og stek de blanke på medium varme i en kjele med ekte smør i.
Er du bekymret over saltinnhold i smøret, kan du lese mer om dette her.
Del blomkålen i to, bruk hendene og del blomkålen i buketter. Del deretter brokkolien i to, bruk hendene til å dele stilkene.
Ha i kokosmelk og vann/kraft og kok opp. La den koke på svak varme i 15-20 minutter til grønnsakene er møre.
Bruker du wonderbag eller slowcooker, lar du bare suppa stå i 7-8 timer (til du kommer hjem fra jobb).
Mos til deilig kremet konsistens, smak til med salt, pepper og muskat og skvis litt sitronsaft over.
Topp eventuelt med litt krutonger (til eldre barn og voksne hvis de er harde) eller revet parmesan (fra 10 mnd).
Her finner du oppskrift på en annen supperfavoritt, nemlig gulrotsuppen.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.
Klem fra Stine