Prøv en tarmvennlig bønneburger på grillen. Disse er nydelige, og smaker ekstra godt sammen med hjemmelaget potetsalat. Her får du også flere gode forsalg til hva du kan putte på grillen!
Ca 3 burgere.
Passer fra 6 måneder
Allergener: evt gluten hvis du bruker speltmel
2 bokser kidney bønner (350 gram skylte bønner)
1 ss tamari (japansk soyasaus)
1/2 ts spisskummen
2 ss potetmel
1/2 ts gurkemeie
2 fedd hvitløk
1 neve fersk koriander
2 ss havremel eller speltmel
Alternativt tilbehør: Syltet rødløk, avokado, fermentert ketsjup, spinat (fra 12 mnd) og grove surdeigsskiver som burgerbrød.
Sjekk også ut vår oppskrift på burgerbrød med Bare Bra Barnemats spiret speltmel.
Skyll kidney bønnene og ha i en bolle. Press to fedd hvitløk med en hvitløkspresse. Ha i potetmel, tamari, spisskummen, gurkemeie og koriander.
Mos alt med en stavmikser til konsistensen er jevn. Bland inn 2 ss havremel eller speltmel.
Skal du grille disse, legg de på folie og grill på svak varme. Stekes i smør eller olivenolje på medium varme om de skal stekes i stekepanne.
Passer fra 10 måneder
Allergener: melk
1/2 kg småpoteter
2 dl seterrømme
1 dl majones
1 ss eplesidereddik
Litt hakket gressløk, salt og pepper til voksne
Skrell og kok potetene i ca 15 minutter, eller til de er møre. La potetene avkjøle seg litt før du deler de i mindre biter. Visp seterrømme, majones, eplesidereddik og gressløk sammen og bland i potetene.
Vil du lese mer om hva som kan styrke barnets tarmflora kan du lese det Stine skulle ønske hun visste om baby og tarm her.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.
Klem fra Stine
Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.