Bønne- og nøttepatè er et næringsrikt og helt vegansk smørepålegg som du kan servere på brødskiva fra 6 måneder. et er rikt på umettede fettsyrer fra valnøttene og fiber og protein fra kidneybønnene.
Dette er også et supert tips til barnehager som har tid og lyst til å lage enkelt, næringsrikt pålegg sammen med barna. Holdbarheten er ca 2 – 3 dager i kjøleskapet, siden dette er ferskvare og uten konserveringsmidler. Frys gjerne ned i porsjonsstørrelser.
Oppskrift
Passer fra 6 måneder
Gir 1 glass
Allergener: nøtter (kan eventuelt erstattes av kikerter)
Ingredienser
- 150 gram valnøtter
- 200 gram ferdig kokte kidneybønner
- 1 fedd hvitløk
- 1 potte frisk koriander
- 4 ss kaldpresset olivenolje
- Salt og pepper (salt sløyfes til de minste)
Sånn gjør du
Ha valnøttene i en kjøkkemaskin først og kjør de til mel.
Hell av laken på kidneybønnene og skyll de godt. Skrell og grovhakk hvitløksfeddet. Klipp av alle korianderbladene.
Ha resten av ingrediensene i kjøkkenmaskinen med valnøttene og bland godt til det er en jevn masse. Tilsett mer olivenolje om nødvendig for å få et smørbart pålegg.
Ha over på et glass med lokk.
Holdbart ca 1 uke i kjøleskap.
Her finner du oppskrift på solsikkepatè, et annet vegansk påleggsalternativ.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.