Legg igjen en kommentar:
12 kommentarer
På en av de tidligere oppskriftene var det oppgitt 10 timers heving. Hva har skjedd? Er det ikke lenger anbefalt med langtidsheving av dette brødet?
SvareHei Katrine! Ja, det stemmer. Vi har testet litt frem og tilbake og funnet ut av kortere hevetid (ca 4 t) gir et stabilt, godt resultatet så det er derfor vi har endret oppskriften. Det krevde litt testing for å få en oppskrift som så mange som mulig får til, ettersom det spirede melet har litt høyere væskeinnhold enn vanlig mel. Dermed kan man få et litt mer seigt/fuktig brød når man lagtidshever det. Vi har blant annet en bolleoppskrift med spiret brødmiks der 10 timers hevetid fungerer bra, men når man skal skjære skiver av brødet kan det bli litt for seigt rett og slett – du må naturligvis gjerne prøve, og da bare være klar over at det er litt seigere så da er det lurt å la det avkjøle seg helt, og så skjære skiver forsiktig. Hilsen Thea BBB
SvareTusen takk for så grundig svar. Og vet du hva – HURRA! Endelig fikk jeg knallgode resultater av å bake dette brødet jeg også. Siste melposen da Men denne oppskriften funket knallbra! Takk for jobben dere gjør med å finjustere oppskriftene
Dette blir helt uspiselig brød for de er så tørre? Har måttet kaste alle jeg har bakt hittil…
SvareHei Sidsel! Så trist å høre at du må kaste det. Etter hvor lang tid syntes du at det blir for tørt? Et godt tips er å skjære opp brødet i skiver og fryse det ned, så slipper du å kaste brød. Det fugerer godt å ha de i brødristeren ved behov Hilsen Thea BBB
Hei Sidsel, beklager så sent svar, denne glapp for oss. Det fleste tilbakemeldingene vi får er at dette blir veldig saftig og seigere enn andre brød nettopp på grunn av det spirede melet som har høyere væskeinnhold. Er det oppskriften over du har fulgt? Og etter hvor lenge syntes du brødet blir tørt? Min erfaring er at det holder seg fint 2 dager i romtemperatur faktisk, og da oppbevarer jeg det i en bomullspose. Hjelper deg veldig gjerne med å komme i mål med et godt resultat her. Hilsen Thea BBB
SvareHei!
Jeg kjøpte spiret brødmiks og pasta 14. august. Sommeren har gått litt i ett her så har helt glemt dem bort. Vil det gå fint i bruke melet og pastaen, selvom det har stått en stund? Alt har stått mørkt og tørt
Elsker alle oppskrifter, samt. nettbutikken deres. Stå på videre, glad vi har sånne som
dere
Ha en strålende dag videre!
SvareHei Aleksandra! Jada, pastaen har holdbarhet i 2 år fra produksjondato og melet ett år – så det er absolutt fortsatt brukbart Tusen takk for veldig hyggelig tilbakemelding fra deg – det setter vi stor pris på. Ønsker deg også en fin dag, hilsen Thea i BBB
Hei Ane! Vi erfarer at spiret mel og surdeig gir en veldig flytende deig og et litt seigere resultat. Men det i mente må du gjerne teste, men vi har ikke helt landet på den perfekte surdeigsoppskriften enda Hilsen Thea BBB
Mine brød blir fortsatt veldig bløte og deigete, selv om jeg hever kun 4 timer.
Jeg avkjøler på rist og skjærer ikke i de før de er helt kalde.