Byggrynsgrøt smaker utrolig godt, er rimelig og næringsrikt. Bygg og havre har et høyt innhold av det løselige fiberet betaglukan som kan dempe betennelser, balansere blodsukkeret, og som spiller på lag med de gode tarmbakteriene dine.
Du kan bytte ut ris og pasta med byggryn i en middagsrett, men du kan også bake brød med byggryn eller lage en deilig byggrynssalat.
Denne oppskriften gir 2 gode porsjoner byggrynsgrøt og passer fra babyen din er 12 måneder hvis du lager den med melk. Når du skal lage den til baby fra 8 måneder koker du den på vann og blander inn morsmelk/morsmelkerstatning før servering. Det anbefales nemlig å vente med å bruke melk i grøt frem til babyen er 1 år.
Oppskrift
Fra 8 måneder hvis du lager den med vann (på grunn av konsistensen) / 12 måneder hvis du lager den med kumelk/plantedrikk
Gir 2 gode porsjoner
Allergener: gluten, evt melk
Ingredienser
1 dl hele byggryn
4 dl vann/plantedrikk eller helmelk
1 dl havregryn (kan sløyfes)
Frukt eller bær som inneholder vitamin C
1/2 ts usaltet smør eller kaldpresset olivenolje
Morsmelk/morsmelkerstatning hvis du serverer til baby under 12 måneder
Sånn gjør du
Legg byggryn i vann over natten.
Hell av vannet morgenen etter og ha de bløtlagte byggrynene i en kjele sammen med vann eller melk.
Kok opp og la det småputre i 10 minutter på svak varme. Tilsett havregryn/hirseflak og kok ca 5 minutter til. Spe på med mer vann eller melk om nødvendig.
Rør inn morsmelk eller morsmelkerstatning når grøten er avkjølt, men før servering hvis du lager til baby under 12 måneder.
Her har vi servert med smør, mango i terninger og drysset over 1 ts frømiks. Husk å tilpasse bitene på mangoen i forhold til babyen din sin alder!
Her finner du flere tips til hvordan du kan berike grøten til barna dine.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.