Cashewdipp med rødbete kan gis fra 12 måneder. Det er fordi rødbete ikke anbefales til de minste på grunn av det relativt høye innholdet av nitrat. Du kan lese mer om det her. Vil du lage denne til de minste kan du bytte ut rødbete med en gulrot eller ca 50 gram søtpotet. Den kan brukes som grønnsaksstaver, til salat eller som pålegg.
Denne kan du servere som dipp til grønnsaker, tilbehør eller som pålegg.
Oppskrift
Passer fra 12 måneder
Allergener: nøtter
Ingredienser
3 dl cashewnøtter (bløtlegges i minimum 2 timer)
1 liten rødbete (kjøp ferdig kokte økologiske)
2 ss sitronsaft
1/2 ts hvitløkspulver
1 ts tamari (glutenfri soyasaus – dropp til de minste)
Sånn gjør du
Ha cashewnøttene i et desilitermål og fyll opp med vann så det dekker nøttene. La det ligge i minimum 2 timer. Hell derette av vannet og ha cashewnøttene i en kjøkkenmaskin. Kjør de i noen sekunder og skrap ned fra kantene. Tilsett sitronsaft, tamari, hvitløkspulver og rødbete. Kjør til konsistensen er kremete. Husk å skrape ned fra kantene om det fester seg. Holder seg i kjøleskap i ca 5 – 7 dager.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg oss daglig på Instagram her.