Curry er perfekt for å utfordre smaksløkene til de minste. Når du starter med fast føde er barnet ditt åpen for smaker, så utnytt denne muligheten til å gi babyen et hav av smaker. Barn som spiser mange ulike matvarer og smaker tidlig har større sannsynlighet for å like flere matvarer både nå og i fremtiden.
Den neofobiske fasen
Du vil merke, når barnet ditt blir større, at barnet kommer over i en fase hvor barnet fort kan oppfattes som kresent og det føles som om jobben du har gjort med å gi hjemmelaget mat med mange ulike smaker vil være forgjeves. Dette er en naturlig fase for barnet ditt, og noe de aller fleste går igjennom. Det heter den neofobiske fasen og inntrer gjerne mellom 1,5 – 2 år. Fortsett å tilby selv om barnet avviser maten du serverer, det er viktig at barn får muligheten. Hvis de ikke har muligheten vil de hvertfall ikke lære seg å like den.
Tilpass konsistensen til barnet ditt, og husk at barn helt ned til seks måneder kan spise biter, så lenge de er myke nok. Utfordre barnet ditt på ulik konsistens, da lærer barnet ditt seg og takle større matbiter og får trene opp spisemotorikken. Når det gjelder kikerter i denne gryten kan du dele de i to eller rett og slett mose de litt med baksiden av en skje eller de flate siden av eggen på en kniv før du serverer babyen din.
Oppskrift
Passer fra 6 måneder
Gir 2 små og 2 store middagsporsjoner
Allergener: ingen
Ingredienser
Her kan du bruke kyllingkjøtt om du ønsker, eller så er dette en vegetarrett med mye grønnsaker og krydder. Ønsker du kylling i denne, ha det i sammen med linsene til slutt.
- 4 fedd hvitløk
- 2 stk gul løk
- 4 tomater
- 1 brokkoli
- 4 gulrøtter
- 1 pk hakkede tomater eller passata
- 2 pk kikerter (ca 800 gram)
- 5 dl kokosmelk
- 2 dl vann
- 2 dl røde linser
- 4 ts tørket koriander
- 4 ts spisskummen
- 2 ts gurkemeie
- 2 ss finraspet ingefær
- 1 ts salt (til større barn og voksne)
- Fersk koriander
Slik gjør du
Finhakk hvitløk og løk og ha i en kjele sammen med olje. Stek til løken er blank og ha i krydder (tørket koriander, spisskummen, gurkemeie og ingefær). Så kutter du tomat i små biter, gulrot i skiver og brokkoli i mindre biter og har i sammen med løken og krydderet i kjelen.
Ha så i hakkede tomater/passata, kokosmelk, vann og kikerter. La alt koke i ca 5 minutter før du har i tørre røde linser og la gryta koke i ca 10 minutter før den er spiseklar. Pynt gjerne med fersk koriander, det både smaker nydelig og det er fint å venne de minste til å smake på friske urter.
Hvis du er glad i disse smakene kan vi også anbefale denne lammecurryen.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.