Legg igjen en kommentar:
16 kommentarer
Kan jeg ha deigen i kjøleskap til i morgen tidli? Satt den til heving kl.10 i dag, men det gikk litt fort i svingene så jeg glemte tiden den skal etterheve Eller bør jeg lage ny?
Hei, du kan bare sette den i kjøleskapet om du glemmer Jeg har gjort det et par ganger og det har gått fint.
Hei Stine ! Kan jeg bruke mindre gjær i denne oppskriften ? Evt.hvor mye ? Takk !
SvareDu kan bruke 1 ts gjær og la de heve i ca 10 – 12 timer. Hilsen Thea BBB
SvareHei ! Jeg vil at deigen står og heves i 12-14 timer. Hvor mye gjær kan jeg bruke ? Takk.
SvareHei! Da holder det med ca 1 ts gjær. https://www.barebrabarnemat.no/babymatguide/
SvareHei,
Jeg leste et sted at solsikkefrø er en av de vanligste matvarene barn setter i halsen, er det trygt i disse brødene fordi de er stekt? Jeg synes det høres litt skummelt ut.
SvareHei Maria! Takk for godt spørsmål. Solsikkefrø kan sette seg fast i halsen ja. Varmebehandlingen kan muligens gjøre de litt mykere ja, men tanken er også at man skjærer over hele frø når man lager skiver. Men, man kan naturligvis være uheldig å få en helt frø på langs i en skive så derfor er det lurt å kverne solsikkefrøene til mel før du har de i brødet, hvis du skal servere det til de minste fra 6 mnd. Jeg har lagt inn en presisering på det nå Hilsen Thea BBB
Er solsikkkjerner ok gi til barn og babyer. De inneholder mye kadmium ?
SvareHei Camilla! Det stemmer – solsikkekjerner er en kilde til kadmium og en av matvarene man bør være oppmerksom på, og begrense inntaket av til barn og voksne. Litt er helt greit, men kanskje ikke daglig – så det er lurt å for eksempel varierer hvilket brød man serverer hvis det er solsiskkerkjerner i deg. Det er supert å bruke sesamfrø og gresskarkjerner som et alternativ Det finnes ingen konkret anbefaling på akkurat hvor mye man bør holde seg innenfor. Hilsen Thea BBB
Hei!
Jeg har nettopp bakt brød etter denne oppskriften, og de ser nydelige og perfekte ut(!)….men jeg er ikke så begeistret for den svampaktige konsistensen på brødet, og datteren min på 9mnd er ikke særlig fornøyd (det var hun heller ikke med brødet til et familiemedlem som hadde akkurat samme konsistens)Jeg sitter jo igjen med en hel haug med ingredienser, og da lurer jeg på om det er noe jeg kan forandre i oppskriften din for å få den «vanlige» konsistensen på brødet, slik man får på butikk-kjøpt brød? Jeg kan ingenting om brødbaking
Hei! Det var kjedelig at det ikke falt helt i smak. Hjemmelaget brød får gjerne en litt annen konsistens enn de butikkbakte der de bruker andre ingredienser som ekstra gluten og stivelse og konsistensmidler. Det er en av fordelene ved å bake selv at man unngår det Hvis det fortsatt er ganske nytt med hjemmelaget brød for datteren din vil jeg oppfordre deg til å ha tomlodighet, og prøve igjen. Husk at barna trenger mange eksponeringer for å venne seg til nye smaker og konsistender, kanskje så mange som 10 – 20 ganger.
Du kan forsøke å steke brødet litt lenger, da blir det litt tørrere. Du kan også skjære det i skiver, og ha de i brødristeren – da blir det også mindre svampete som du sier. Alle disse ingrediensene kan du bruke til å lage grøt, granola eller bruke i andre brødoppskrifter eller rundstykkeoppskrifter Hilsen Thea BBB
Skal det heve fra kveld til morgen i romtemperatur eller i kjøleskap? (eller blir det det samme hvor man hever det?)
Jeg pleier å ha det på kjøkkenbenken over natten (8-12 timer). Hvis du setter det kaldt, i kjøleskapet, går heveprosessen langsommere og da må du kanskje la det stå der lenger enn 12 timer for å ha det godt nok hevet (ca dobbel størrelse) før du steker det Hilsen Thea i BBB
Hei! Skallet på linfrøene vil sprekke litt opp når man langtidshever og dermed lar det ligge i kontakt med vann i lengre tid. Dette vil gjøre at det blir lettere å fordøye, og at næringsstoffene blir lettere tilgjengelig.
Svare