Enkelt surdeigsbrød, men med god mak og masse næring!
Jeg bruker ikke brødmaskin når jeg baker surdeig, men et redskap jeg ikke klarer meg uten på kjøkkenet, er en god slikkepott! Denne deigen tar 5 minutter å blande sammen. Så skal brødet bare godgjøre seg mens du sover, og deretter stekes på morgenen.
Har du ikke surdeigsstarter kan du lage verdens enkleste surdeigsstarter som du finner oppskrift på her.
Oppskrift
Passer fra 6 måneder
Gir 2 brød
Allergener: gluten, sesamfrø
Ingredienser
- 11 dl vann
- 2 ss surdeigsstarter
- 150 gram havregryn
- 75 gram sesamfrø
- 75 gram chiafrø
- 500 gram siktet spelt
- 300 gram sammalt spelt
- 1 ts salt
Slik gjør du dagen før:
Bland vann og surdeigsstarter i en bolle.
Rør inn havregryn, sesamfrø og chifrø.
Bland inn speltmel og dekk til med plast over natten.
Slik gjør du dagen etter:
Smør 2 store former eller 3 små med smør eller bruk bakepapir.
Ha deigen i formene og etterhev i ca 1 time.
Stek midt i ovnen på varmluft, 180 grader i 1 time.
Ta brødene ut av formene å la de hvile på rist noen minutter før du pakker brødene inn i kjøkkenhåndkler.
Oppbevar brødet i kjøkkenhåndkle eller frys i skiver så er det enkelt å ta opp ved behov.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.