Legg igjen en kommentar:
15 kommentarer
Hei. Er det mulig å bruke brødbakemaskin til å bake surdeigsbrød, hvordan bør eg gå fram da. Eg har Wilfa BM 50 maskin som tar 1.5 kg. Margrethe
SvarePrøvde du å bake surdeigsbrød i brødbakemaskin? Hvordan gikk det i så fall?
SvareHei! Prøv deg frem, men du kan droppe eller eventuelt male frø også
Veldig godt brød som jeg får til å lage. Baker bare dette brødet nå.
SvareKan man bruke annen meltype enn spelt? Feks rugmel, sammalt hvete eller byggmel?
SvareHeisann! Ja det kan være lurt, eller noen timer i forveien så det blir litt liv i den før du baker
Hei, jeg er vant til at surdeigen står i kjøleskapet over natt. Når du skriver: «Bland inn speltmel og dekk til med plast over natten.» mener du da at deigen overnatter i bollen på kjøkkenbenken?
Vh Trine E
Hei, du kan helt fint langtidsheve i kjøleskap også, her lar vi som regel stå på benken så lenge den ikke skal stå en stund. Da kan den fort bli veldig syrlig i smaken:
SvareHei Min deig ble veldig våt, og jeg måtte doble mengden med speltmel for at det skulle nærme seg å bli en deig, er dette vanlig? Skal den være rennende?
Hei! Ja, det går helt fint at den er så rennende. Det blir fast i løpet av steketiden Hilsen Thea BBB
Kan en bruke over og undervarme? Og ev. Justering i temperatur/steketid da?
SvareDet kan du – vi bruker begge deler når vi lager brød, men oftest bruker jeg varmluft Mulig du må steke litt lenger da.