Surdeigsbrød med havre, sesam- og chiafrø - fra 6 måneder
Surdeigsbrød med havre, sesam og chiafrø

Surdeigsbrød med havre, sesam- og chiafrø – fra 6 måneder

Enkelt surdeigsbrød, men med god mak og masse næring!

Jeg bruker ikke brødmaskin når jeg baker surdeig, men et redskap jeg ikke klarer meg uten på kjøkkenet, er en god slikkepott! Denne deigen tar 5 minutter å blande sammen. Så skal brødet bare godgjøre seg mens du sover, og deretter stekes på morgenen.

Har du ikke surdeigsstarter kan du lage verdens enkleste surdeigsstarter som du finner oppskrift på her.

Oppskrift

Passer fra 6 måneder

Gir 2 brød

Allergener: gluten, sesamfrø

Ingredienser

  • 11 dl vann
  • 2 ss surdeigsstarter
  • 150 gram havregryn
  • 75 gram sesamfrø
  • 75 gram chiafrø
  • 500 gram siktet spelt
  • 300 gram sammalt spelt
  • 1 ts salt

Enkelt surdeigsbrød med havre, sesam- og chiafrø

Slik gjør du dagen før:

Bland vann og surdeigsstarter i en bolle.

Rør inn havregryn, sesamfrø og chifrø.

Bland inn speltmel og dekk til med plast over natten.

Slik gjør du dagen etter:

Smør 2 store former eller 3 små med smør eller bruk bakepapir.

Ha deigen i formene og etterhev i ca 1 time.

Stek midt i ovnen på varmluft, 180 grader i 1 time.

Ta brødene ut av formene å la de hvile på rist noen minutter før du pakker brødene inn i kjøkkenhåndkler.

Oppbevar brødet i kjøkkenhåndkle eller frys i skiver så er det enkelt å ta opp ved behov.

Enkelt surdeigsbrød med havre, sesam- og chiafrø

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

17 kommentarer
Margrethe Terjesen sier 10. januar 2018

Hei. Er det mulig å bruke brødbakemaskin til å bake surdeigsbrød, hvordan bør eg gå fram da. Eg har Wilfa BM 50 maskin som tar 1.5 kg. Margrethe

Svare
    Brit sier 1. januar 2019

    Prøvde du å bake surdeigsbrød i brødbakemaskin? Hvordan gikk det i så fall?

    Svare
Grytebrød med kun 3 ingredienser - eltefritt og enkelt sier 19. februar 2018

[…] Enkelt surdeigsbrød med havre, sesam- og chiafrø […]

Svare
Stine Pedersen Svarthe sier 5. mars 2018

Hei! Prøv deg frem, men du kan droppe eller eventuelt male frø også 🙂

Svare
Stine sier 12. april 2018

Veldig godt brød som jeg får til å lage. Baker bare dette brødet nå.

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 30. april 2018

    🙂 Så gøy å høre!

    Svare
Ida sier 8. august 2018

Kan man bruke annen meltype enn spelt? Feks rugmel, sammalt hvete eller byggmel?

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 8. august 2018

    Heisann! Ja det går helt fint 🙂

    Svare
Christina Nerhus sier 8. august 2018

Skal starteren mates en dag i forveien??

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 10. august 2018

    Heisann! Ja det kan være lurt, eller noen timer i forveien så det blir litt liv i den før du baker 🙂

    Svare
Rødbetsuppe med chevre - passer for barn over 1 år sier 31. oktober 2018

[…] Surdeigsbrød eller annen type brød med godt smør […]

Svare
Trine Elverum sier 17. mai 2021

Hei, jeg er vant til at surdeigen står i kjøleskapet over natt. Når du skriver: «Bland inn speltmel og dekk til med plast over natten.» mener du da at deigen overnatter i bollen på kjøkkenbenken?
Vh Trine E

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 30. mai 2021

    Hei, du kan helt fint langtidsheve i kjøleskap også, her lar vi som regel stå på benken så lenge den ikke skal stå en stund. Da kan den fort bli veldig syrlig i smaken:

    Svare
Charlotte sier 21. august 2021

Hei 🙂 Min deig ble veldig våt, og jeg måtte doble mengden med speltmel for at det skulle nærme seg å bli en deig, er dette vanlig? Skal den være rennende?

Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 8. januar 2022

    Hei! Ja, det går helt fint at den er så rennende. Det blir fast i løpet av steketiden 🙂 Hilsen Thea BBB

    Svare
Ingrid sier 3. mai 2024

Kan en bruke over og undervarme? Og ev. Justering i temperatur/steketid da?

Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 4. mai 2024

    Det kan du – vi bruker begge deler når vi lager brød, men oftest bruker jeg varmluft 🙂 Mulig du må steke litt lenger da.

    Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.