Eplekake med norske epler smaker nydelig. Denne er akkurat passe søt og passer fra 2 år. Helsedirektoratet anbefaler å vente med kaker og søtsaker til barnet er 2 år. Hvis du lager kakene selv er det også enklere å regulere hvor mye søtning du bruker og du kan venne barnet ditt til mindre søte kaker. Det gir spennende smaker som de har gode nytte av å øve seg på, og næringsrike ingredienser.
Oppskrift
Passer fra 2 år (her kan du lese mer om denne anbefalingen)
Gir 1 kake
Allergener: egg, gluten, nøtter, melk
Ingredienser
3 epler
3 ts ceylon kanel
2 ss kokosblomstsukker
1 boks creme fraiche
2 egg
1,5 dl havregryn
1,5 dl siktet speltmel
4 ss mandelmel
1 ts bakepulver
Tilbehør
Pisket krem eller vaniljeis
Sånn gjør du
Kutt epler i biter og legg de i en pose sammen med kanel og 1 ss kokossukker. Rist godt.
Visp sammen creme fraiche og egg før du tilsetter resten av de tørre ingrediensene.
Bland inn eplebitene som er dekket med kanel og kokossukker.
Denne passer best i en kakeform på 23 cm. Smør formen med smør eller olje før du har kakemassen i formen. Pynt gjerne med biter av eple og strø litt ekstra kanel og kokossukker på toppen.
Stekes midt i ovnen på 180 grader varmluft i 25 minutter. Avkjøl og server med pisket krem eller vaniljeis.
Prøv også vår ostekake med lime som du finner oppskrift på her.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.
Oppskrifter på SUNNERE IS til barna
22 oppskrifter på naturlig søte iskremer, 14 deilige smoothier, iskaffe og hjemmelaget granola - i forhåndssalg nå!