Ikke la eplene råtne i løvet. Her får du tipsene til hva du kan bruke høsteplene til. Oppskriften på bakte epler med havregrynsblanding er superenkelt og passer godt som hverdagsdessert med litt yoghurt eller krem til. Hvis du erstatter kokossukker med litt ekstra banan kan du gi denne fra babyen er 10 måneder, hvis ikke passer den best fra 2 år.
Oppskriften på eplekake finner du her.
Passer fra 2 år (her kan du lese mer om denne anbefalingen)
Allergener: melk
4-5 epler
2 dl havregryn
3 ss smør
1 ss kokossukker
1/2 moden banan
Naturell yoghurt, kremfløte eller vaniljeis til servering.
Stikk ut eplekjernene. Du kan bruke en kniv, du trenger ikke gå til innkjøp av en kjerneutstikker om du ikke allerede har en i kjøkkenskuffen.
Smelt smør i en stekepanne. Bland inn havregryn, kokossukker og 1/2 banan som du finmoser med en gaffel.
Legg eplene i en ildfast form og fyll de med havregrynsblandingen.
Stekes på 185 grader varmluft i 20-30 minutter. Husk å se etter underveis så ikke havregrynblandingen brenner seg.
Visp litt fløte til krem eller server med is eller yoghurt.
Prøv deg gjerne på eplekraut for mat med litt gode bakterier.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.
Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.