Fastelavnsboller med vaniljekrem - laget med surdeig eller gjær
Fastelavensboller med vaniljekrem laget av surdeig eller gjær

Fastelavnsboller med vaniljekrem – laget med surdeig eller gjær

Her får du oppskriften på fastelavnsboller laget med gjær og søtet med lønnesirup, og fastelavnsboller laget med surdeig og søtet med dadler. Jeg anbefaler deg å prøve fastelavnsboller av surdeig, de smaker aller best. Det tar litt lengre tid, men surdeigsbakst er så godt!

Du kan erstatte speltmel med hvetemel om du ønsker.

Oppskrift

Passer fra 2 år (her kan du lese mer om denne anbefalingen)

Gir 12 boller

Allergener: gluten, melk

Ingredienser fastelavnsboller langtidshevet med gjær

500 gram siktet speltmel

1 1/2 ts gjær

1 1/2 ts kardemomme

2 dl helmelk

70 gram smør

3/4 dl lønnesirup

1/4 ts salt

Vaniljekrem

3 dl kremfløte

1 ts ekte vaniljepulver

Oppskrift på bringebærsyltetøy finner du her.

Fastelavensboller med vaniljekrem laget av surdeig eller gjær

Kvelden før

Ha mel, kardemomme, gjær og salt i en kjøkkenmaskin med eltekrok.

Smelt smør, pass på at det ikke er for varmt men rundt romtemperatur. Mykt smør som har stått i romtemperatur kan brukes.

Sett kjøkkenmaskinen på laveste hastighet og tilsett smeltet/romtemperert smør, lønnesirup og kald melk. Dekk bollen og la den stå på kjøkkenbenken over natten, i 10-12 timer.

Morgenen etter

Rull til boller og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk til og etterhev i 1 1/2 time.

Sett ovnen på 220 grader varmluft. Når ovnen er varm setter du inn bollene. Stekes i 8-10 minutter, følg med de siste minuttene. Avkjøles på rist og skjæres deretter i to. Fyll med vaniljekrem og syltetøy.

Vaniljekremen lager du ved å piske fløte til krem sammen med vaniljepulver.

Ingredienser fastelavnsboller med surdeig

1 ss surdeigsstarter

2 dl vann

500 gram siktet økologisk speltmel

1 1/2 ts kardemomme

70 gram smør

20 små myke dadler uten stein (du kan også bruke lønnesirup eller annen søtning)

1/4 ts salt

Vaniljekrem

3 dl kremfløte

1 ts vaniljepulver

Oppskrift på bringebærsyltetøy finner du her.

Kvelden før

Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok. Rør først ut 1 ss surdeigsstarter i 2 dl vann.

Smelt smør, pass på at det ikke er varmt.

Mos dadlene til daddelpuré med en stavmikser, tilsett en svett vann om nødvendig. Er dadlene litt harde kan du legge de noen minutter i en skål med varmt vann.

Bland mel, kardemomme og salt sammen med surdeigsstarter og vann.

Sett kjøkkenmaskinen på laveste hastighet og tilsett smeltet smør og daddelpuré.

Morgenen etter

Rull til boller og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Prøv å unngå å bruke mel selv om deigen kan være litt klissete. Dekk til og etterhev i 1 1/2 time.

Sett ovnen på 220 grader varmluft. Når ovnen er varm setter du inn bollene. Stekes i 8-10 minutter, følg med de siste minuttene. Avkjøles på rist og skjæres deretter i to. Fyll med vaniljekrem og syltetøy.

Vaniljekremen lager du ved å piske fløte til krem sammen med vaniljepulver.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.