Fiskegrateng er enkel og god mat som du kan lage i forveien og varme opp. Det er også supert å fryse ned i porsjoner og ta opp på travel dager.
Hvit fisk er en god kilde til jod som er viktig for barnas kognitive utvikling, blant annet språket. Få inn en fiskemiddag med hvit fisk i uken!
Oppskrift
Passer fra 10 måneder
Gir mat til 2 voksne og 2 barn
Allergener: fisk, melk, egg, gluten
Oppskrift
- 2,5 dl fullkornsmakaroni eller Bare Bra Barnemat spirepasta
- 450 g frossen hvit fisk, f.eks sei eller torsk
- 1/2 blomkål
- 3 økologiske egg
- 5,5 dl økologisk helmelk (eller plantedrikk)
- 50 gram smør
- 3 ss siktet speltmel
- Pepper
- Salt (kan sløyfes)
- 1/4 ts raspet muskatnøtt
- Brødsmuler/kavring
NY oppskriftsbok!
60 oppskrifter hele familien kommer til å elske. Enkle, raske og næringsrike. "Dette er næringsrik fast food" Julianne
Sånn gjør du:
Sett stekeovnen på 200 grader.
Hvis fisken er frossen: kok opp 1 liter vann, trekk kjelen av platen og legg fisken oppi kjelen. La den trekke i ca 15 minutter.
Finn frem en kjele og fyll den med vann. Kok makaroni etter anvisning på pakken.
Lag sausen i en egen kjele: smelt smøret og ja i speltmelet. Rør det sammen i 1 minutt med en visp og hell over melken. Kok opp mens du rører for å unngå klumper. Når sausen er kokt opp, rører du inn pepper og muskatnøtt. La sausen kjøle seg ned litt, mens du vipser sammen eggene. Deretter kan du ha eggene i sausen og røre de inn.
Ha makaronien i et dørslag, og la vannet renne godt av. Grovhakk blomkål før du har makaroni, blomkål og saus over fisken i den ildfaste formen. Ha knuste tørre brødsmuler eller knust kavring på toppen og stek midt i ovnen på 200 grader i 40 minutter.
Server gjerne med poteter, raspet gulrot og noen brokkolibusker.
Her finner du oppskrift på Bare Bra Barnemats populære fiskekaker av sei.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.