Fiskegrateng under 100 lappen! Dag 4 Barnematutfordringen

Fiskegrateng under 100 lappen! Dag 4 Barnematutfordringen

Tenker du at det er dyrt å lage middag av økologiske matvarer? I Barnematutfordringen knuser vi myten som sier at økologisk mat er dyrt. Det trenger nemlig ikke være dyrt å spise økologisk kvalitetsmat. Vi viser deg hvordan du kan lage enkel mat til minsten og resten av familien. Bruk mindre penger – lag bedre mat.

Fiskegrateng

  • 1 pakke (400 g) frossen hvit fisk, f.eks sei eller torsk
  • 3 dl fullkornsmakaroni
  • 3 økologiske egg
  • 6 dl økologisk helmelk (eller havremelk for melkefritt)
  • 50 gram smør (alternativt melkefritt)
  • 3 ss siktet spelt
  • salt og pepper (etterpå til de voksne)
  • 1/4 reven muskatnøtt
  • Brødsmuler/griljermel

Sånn gjør du

Kok opp 1 liter vann, trekk kjelen av platen og legg fisken oppi. Ha 50 gram smør i en kjele. Smelt smøret og ha i 3 ss siktet speltmel.

Pisk dette godt sammen og hell over 6 dl helmelk.

Rør godt med visp under oppkoking – på denne måten unngår du klumper. La sausen koke opp, ha i pepper og muskatnøtt. La sausen kjøle seg ned litt og knekk oppi 3 egg, ett egg av gangen.

Bland saus, fisk og makaroni godt og ha blandingen i en smurt ildfast form. Ha knuste tørre brødsmuler eller griljermel på toppen.

Tips: For å lage egne brødmuler til toppingen kan du riste et par brødskiver og ha de i blender eller stavmikser.

Stek på 200 grader i 40 minutter.

La gratengen hvile 5 minutter før du skjærer i den.

Vi samler alt fra uken Barnematutfordringen, sammen med 10 middager under 100 lappen, byttetips og hvordan du skal velge de beste produktene uten tilsetningsstoffer og sprøytemiddelrester.

Her ser du et utdrag fra hefte, og hvordan vi har regnet sammen hva akkurat denne fiskegratengen koster.

Bli med oss videre her (NB KUN NÅ!)

Bli med oss videre her (NB KUN NÅ!) Betal mindre og lag bedre mat!

 

Om forfatteren Stine Pedersen Svarthe

Stine har en bachelorgrad i ernæring og elsker å finne enkle løsninger på hvordan man kan lage skikkelig digg hjemmelaget og næringsrik mat.

følg meg på:

Legg igjen en kommentar:

2 kommentarer
Connie sier 4. mars 2024

Skal vannet som fisken ligger i også helles med i forma?

Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 4. mars 2024

    Hvis det er vann rundt fiskefileten kan du helle av det 🙂

    Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.