Passer fra ca 8 måneder siden spesielt hel bokhvete og hel hirse er litt grovere i konsistensen enn mel eller flak
Gir 1 barneporsjon
Allergener: ingen
0,5 dl hel hirse
0,5 dl hel bokhvete
3 dl vann til koking + vann til bløtlegging
En fettkilde
En vitamin C rik matvare
Morsmelk/erstatning
Se forslag til hva du kan toppe grøten med nedenfor
Ceylon kanel og kardemomme
Hampfrø (en kilde til omega-3 og omega-6)
Smør (fett gjør det mer næringstett og gir økt metthet)
Blåbær (vitamin c kilde)
Eplemos (vitamin c kilde)
Nøttesmør (mineraler og nyttige fettsyrer)
Her finner du et innlegg om inspirasjon til bruk av krydder i babymaten.
Håper det smaker!
Våre oppskrifter er laget for friske babyer og er ment som inspirasjon til hva du kan starte med når du skal i gang med fast føde. Vi jobber ut i fra Helsedirektoratets råd til barn. Husk at babyen din trenger næringstett mat og bør tilbys en variasjon av flere næringsrike råvarer. Hvis barnet ditt har spesielle behov, utfordringer, ikke vokser tilfredsstillende eller får en allergisk reaksjon, ta kontakt med lege/helsestasjon.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.
Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.
Grøt av bokhveteflak eller mel – passer fra du starter med fast føde
Bløtlegge korn til grøt – hva, hvordan og hvorfor?
Forvirret av barnematdebatten? Les dette!
Vitamin C rike matvarer – og hvorfor du bør bruke det i grøt