I dette frøbrødet har vi tilsatt ekstra frø for næring, men tilpasset konsistensen så det passer til både de minste og til de barna som ikke er spesielt glad i hele korn og frø.
Vi har malt frøene til mel før vi har tilsatt de i brøddeigen.
Sesamfrø med skall er i tillegg en veldig god kilde til jern, så dette brødet er ekstra nyttig for de minste barna som må sørge for å få i seg gode jernkilder.
Brødet er også bakt med Bare Bra Barnemats spiret speltmel. Når kornet spires øker biotilgjengeligheten av næringsstoffene, og mineraler som jern blir lettere for kroppen å ta opp. Spireprosessen gjør også at melet blir mer magevennlig og lettere å fordøye, noe som er spesielt viktig for de minste barna. Du kan bestille spiret mel i nettbutikken vår her.
Hvis du ikke har spiret speltmel kan du bruke vanlig speltmel.
Oppskrift
Passer fra 6 måneder
Gir 2 brød i former på ca 26 x 10 x 6,5 cm
Allergener: gluten, sesamfrø
Ingredienser
1 kg spiret brødmiks fra Bare Bra Barnemat
1 dl gresskarkjerner
0,5 dl sesamfrø med skall
6,5 dl vann
1/2 pose (ca 7 g) tørrgjær
2,5 ts salt (kan sløyfes)
Slik gjør du
Kjør gresskarkjernene og sesamfrøene til mel i en kjøkkenmaskin. Deretter blander du alle de tørre ingrediensene sammen før du tilsetter lunkent eller kald vann.
Elt godt sammen i ca 10 minutter. Unngå å tilsette mer vann selv om det umiddelbart kan føles ut som deigen er litt tørr. Det spirede melet er nemlig relativt ferskt og har høyere vanninnhold og trenger derfor ikke like mye væske i deigen som annet melk.
Når deigen er eltet sammen finner du frem 2 brødformer og kler de med bakepapir. Fordel deigen i formene og dekk til med en klede. La de står å heve i ca 3 – 4 timer. Når de hever direkte i formen får de en fin og jevn overflate, og mindre skarpe kanter på skorpen.
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft og stek brødene i ca 40 – 45 minutter.
La deretter brødene avkjøle seg godt før du skjærer i de.
Her finner du oppskrift på nydelige havrebrød med spiret mel.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.