Appelsingelé med sitron som passer fra 2 år
Gelegodteri - Appelsingelé med sitron som kan gis fra 6 måneder

Appelsingelé med sitron som passer fra 2 år

Gelégodteri inneholder gelatin som er laget av kokt kollagen. Kollagen er en viktig bestanddel i kroppens bindevev, og nødvendig for vedlikehold og oppbygning av bein, sener og ledd, hud hår og negler.

Du har kanskje allerede fått med deg at vi anbefaler å bruke gelatinrik kraft når du lager mat. Det er ikke alle som lager kraft og da er det supert å kunne bruke gelatinpulver i mat, og ikke minst godis! Dette er en skikkelig godsak for hele familien. Du kan finne økologisk gelatinpulver i helsekost.

Hvis du lager denne uten søtning kan også barn under 2 år spise denne. Husk at barn under 12 mnd ikke skal ha honning på grunn av risikoen for spedbarnsbotulisme.

Vi anbefaler deg å velge økologiske sitrusfrukter, og her kan du lese mer om hvorfor. 

Oppskrift

Passer fra 2 år (her kan du lese mer om denne anbefalingen

Gir 2 brett med figurer

Allergener: ingen

Husk at barn under 12 måneder ikke skal ha honning!

Ingredienser

Saften fra 2 appelsiner

Saften fra 1/2 sitron

Det skal være 3 dl væske totalt fra appelsinene og sitronen, tilsett evt litt vann hvis du trenger mer væske

3 ss gelatinpulver

3 ss honning eller lønnesirup

 

Slik gjør du

Klem ut saften fra appelsinene og sitronen med en juicepresse. Ha saften i en kjele og kok opp. Tilsett gelatin og rør godt til den er oppløst. Er det noen klumper igjen kan du sile massen gjennom et dørslag. Ha i søtning og rør godt til det er oppløst. Hell blandingen over i passende former og la det stå i kjøleskapet til geleen har stivnet. Det tar ca 2 – 3 timer.

Her finner du oppskrift på gelefigurer med jordbær. 

 

Her finner du Bare Bra Barnemat sin e-bok “påskesnop”, proppfull av sunnere godis til påsken. 

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

14 kommentarer
Påskeegg til barna – NATURLIG SUNN sier 22. mars 2018

[…] tenkte å lage en porsjon med disse lakriskulene og disse lakrisgummigodisene (til meg selv), og disse gelegodisene fra Bare Bra Barnemat til […]

Svare
Anne Marthe sier 23. mars 2018

Har ikkje sitron, men kan eg bruke sitronsaft ( sann lita flaske?)

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 24. mars 2018

    ja det tror jeg nok skal gå fint 🙂

    Svare
Ingvild sier 28. mars 2018

Hei! Tusen takk for denne oppskriften – så gøy å kunne lage noe til påskeegget til lille T på 10 mnd. Lurer bare på hvor lenge disse holder seg i kjøleskap? God påske 🙂

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 7. april 2018

    Heisann! De smaker aller best dagen de lages eller dagen etter synes jeg, men det varier litt 🙂 Håper du hadde en super påske! Klem fra Stine

    Svare
Maiken sier 31. juli 2018

Denne skal prøves ? Hvilken type gelantin anbefales?

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 8. august 2018

    Heisann 🙂 Vi bruker Naturlig Liv sin type, finner den i nettbutikken deres på http://www.naturligliv.no 🙂

    Svare
Ingrid sier 14. april 2019

Er det gelatinpulver eller gelatinplater som er smeltet?

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 27. april 2019

    Du kan bruke begge deler 🙂

    Svare
Turbarer med valnøtter som kan gis fra 6 måneder sier 16. april 2019

[…] Her finner du oppskrift på gelegodteri med appelsin og sitron. […]

Svare
Karoline sier 21. november 2020

Skal appelsin/sitronsaften kokes sammen med 3 dl vann ?

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 26. november 2020

    Hei:) Ja du varmer opp dette, det er totalt 3 dl væske 🙂

    Svare
Janne Strandbråten sier 1. april 2021

Har ikke sitron, kan jeg bruke litt lime?

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 1. april 2021

    Det kan du, ville tatt litt (saften av 1/4 maks) sånn at de ikke blir for sure:)

    Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.