Greske kjøttboller med tomatsaus er et godt middagsalternativ. Kjøttboller er enkel plukkemat for barn som vil spise selv. Server gjerne med litt salat ved siden av: agurk, mais, tomat og avokado for eksempel.
Oppskrift
Passer fra 10 måneder
Nok til 2 voksne og 2 barn
Allergener: egg, ost
Ingredienser kjøttboller
400 gram kjøttdeig
1 fedd hvitløk
2 ss havregryn
1 egg
1 ts maizena
2-3 ss fetaost
Friske urter som salvie, basilikum, oregano
Slik lager du kjøttboller
Sett stekeovnen på 180 grader varmluft, og dekk en stekeplate med bakepapir.
Ha en pakke kjøttdeig i en bolle. Skrell ett fedd hvitløk og finrasp hvitløk oppi bollen. Tilsett egg, havregryn, urter du ønsker å ha i, maizena og fetaost. Bruk hendene og kna deigen sammen til den er passe seig. Ca 1-2 minutter.
Finn frem et glass med lunken vann pluss en teskje. Bruk skjeen eller neven til å forme passelig store kjøttboller og fordel bollene jevnt utover bakepapiret.
Stek midt i ovnen i ca 15-20 min på 180 grader.
Mens bollene steker lager du sausen.
Ingredienser tomatsaus
½ løk
2 fedd hvitløk
En boks hakket tomat
2 ss tomatpuré
Frisk basilikum
5-6 grønne oliven
½ – 1 dl kraft/vann
Slik lager du tomatsaus
Finhakk løk og hvitløk og stek blanke i smør eller olje på medium varme. Ha i hakket tomat, tomatpuré, og kraft.
Finhakk oliven og basilikum og rør godt. La sausen småkoke på svak varme. Den blir bedre når den koker litt lenger. Liker ikke barnet ditt «klumper» i maten kan du kjøre sausen i en blender før du har i kjøttbollene.
Ha i kjøttbollene når de er ferdige i ovnen, og gi et kjapt oppkok.
Her finner du oppskrift på Bare Bra Barnemats fiskekaker.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.