Det er enkelt å snike inn litt ekstra grønnsaker i hverdagsmaten om man er litt kreativ med hvor man putter det. Grønne spinatpannekaker er en super måte å få inn litt ekstra spinat til de minste. I tillegg kan du finne på ditt helt egne navn på retten for å gjøre det mer gøy «hulkenpannekaker» eller «monsterpannekaker» for eksempel.
Disse er laget med surdeig, men du kan også lag uten. Se fremgangsmåten nedenfor.
Passer fra 12 måneder
Gir ca 15 tykke pannekaker
Allergener: gluten
Bland mel, 2 dl vann og surdeigsstarteren. Dekk bollen og la stå natten over i romtemperatur.
Ha i 3 egg og kardemomme. Ha spinat og 1 dl vann i en kjøkkenmaskin, og kjør til alt er finmost. Ha spinatvannet i pannekakerøren og bland alt godt med en visp.
Bland alle ingrediensene sammen. Ha spinat og 1 dl vann i en blender, og kjør til alt er finmost. Bland sammen med resten av røren. Stek pannekakene i smør eller olje.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.
Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.