Jeg elsker pizza – god pizza! Med kjærlighet, deilig fyll og en bra pizzastein får du et supert resultat. Kanskje enda bedre enn på noen pizzarestaurant!
Hvis du lager en pizza uten ost kan også de minste barna spise denne fordi anbefalingen sier at man skal vente med å introdusere meieriprodukter før 10 mnd. Du kan for eksempel lage et lite hjørne på pizzaen uten ost. Når det er sagt handler denne anbefalingen om mengde, så om barnet får en liten smak av pizza med ost mellom 6 – 10 mnd er ikke dette «farlig» på noen måte så lenge du vet at barnet tåler melk.
Oppskrift
Passer fra 6 mnd (hvis du lager uten ost) eller fra 10 mnd hvis du lager med ost
Allergener: gluten, eventuelt melk (hvis du bruker ost)
Gir 4 små pizzaer (avhengig av størrelsen på bunnen)
Ingredienser
Deig
- 250 g sammalt spelt
- 250 g siktet spelt
- 1/2 pose tørrgjær (ca 7 g)
- 3 dl vann
- 0,5 dl olivenolje
- litt salt (kan sløyfes)
Fyll
- pizzasaus
- 1 mozarellaost
- jarlsberg
- paprika, sopp, oliven, løk, mais (det du digger på pizza)
- oregano
Slik gjør du
Ha 1/2 pose gjær i en bakebolle. Varm vannet til ca 30 grader og tilsett 0,5 dl olje. Ha alt i bakebollen sammen med melet. Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok og la deigen elte i 10 minutter. Dekk bakebollen og la deigen heve i 1-2 timer eller til dobbel størrelse.
Når deigen er ferdig hevet har du litt mel på bordet/benken tar ut deigen. Elt den litt og del deigen i 4 like store deler. Et tips er å lage en stor bolle og dele den i 4 deler.
Selv lager jeg pizza på pizzastein som jeg legger på en rist nederst i ovnen. Er du glad i pizza er det en super investering, for du er garantert deilig sprø bunn og nydelig pizza hver gang.
Om du vil lage på pizzastein, trenger du 4 stk bakepapir. Ha hver bolle på hvert sitt papir, ha litt olje på hendene og klem deigen ut til den er rundt (kan være den formen du vil), og ca 0,5 cm tykk.
For å være effektiv, lager du alle pizzaene samtidig. Begynn med sausen, passelig mye. Del mozarellaen i fire og fordel på de fire pizzaene. Riv ost og ha et tynt lag på pizzaen. Og det er her en del av hemmeligheten ligger. Ikke bruk for mye ost. Bruk mindre enn du tror du trenger.
Topp osten med fyllet du ønsker. Litt av greia her er også å ikke «dynge på» med fyll. Heller litt mindre enn for mye. På den måten blir pizzaen godt stekt, pluss at du får perfekt smeltet ost.
Stek i ca 15 minutter på 200 grader.
Servér med frisk basilikum og en dæsj god olivenolje på.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg oss daglig på Instagram her